Pandurii se luptă și cu moldovenii, dar și cu propria existență

faza-meci1

Runda cu numărul XII a Ligii I de fotbal aduce ca adversară pentru Pandurii, sâmbătă seară, pe FC Botoșani, una dintre candidatele certe din acest sezon la un loc de play-off. Înaintea acestui joc extrem de dificil, marea întrebare rămâne însă, dacă elevii lui Grigoraș vor face simplu act de prezență sau vor trece peste problemele avute în ultima perioadă, care au culminat cu demararea procedurii de insolvență pentru clubul de fotbal gorjean.

grig-cu-arbitru

După 2 săptămâni de pauză în Liga I, în care s-a sperat detensionarea situației de la echipă prin primirea măcar a unor salarii restante, pandurii își reiau misiunea din campionat tot cu buzunarele goale, dar și având în față un adversar extrem de incomod: FC Botoșani, o formație cu șanse mari la play-off. În plus, vestea demarării procedurii de insolvență pare să fi afectat și mai mult moralul grupării de fotbal gorjene, situația fiind din ce în ce mai greu de gestionat pentru tehnicianul Petre Grigoraș. Așadar, Pandurii are șanse să scoată un rezultat pozitiv, sâmbătă, cu moldovenii doar dacă va încerca să-și respecte blazonul, unul garnisit cu ceva vedete, dar și cu… promisiuni neîmplinite.

Grigoraș: „Este cea mai grea perioadă din viața mea la Târgu Jiu”

Înaintea confruntării cu FC Botoșani, antrenorul pandurilor, Petre Grigoraș, recunoaște că situația este una extremă. Printre componenții formației gorjene deja s-a instalat teama cu munca lor de până acum a fost în van, iar intrarea în insolvență pare să fi pus capac. ”Situația la echipă, în vestiar, este încărcată. Nu s-a rezolvat nimic în ultima perioadă, băieții au dat dovadă de mare caracter și s-au antrenat bine și așteaptă de mult timp semnale mai bune. Normal că te sperie insolvența atâta vreme cât în proporție de 99% nu îți recuperezi banii. Am trecut și eu printr-o asemenea situație și nu am recuperat nici un ban. Deci jucătorii se gândesc la asta indiferent ce le spun. Di păcate, eu sunt doar antrenor și vreau să pregătesc echipa, restul aspectelor întrebați pe altcineva. Este cea mai grea perioadă din viața mea la Târgu Jiu. Îmi e greu să comentez mai mult. Este o situație mai mult decât delicată, vreau ca echipa asta să nu dispară”, mărturisește tehnicianul pandurilor, Petre Grigoraș. Și pentru ca lucrurile să fie și mai complicate, dincolo de problemele din afara stadionului, echipa gorjeană se va lupta sâmbătă, în terenul de joc cu un adversar foarte dificil. Grigoraș admite că va avea o misiune extrem de grea în fața moldovenilor: ”La începutul campionatului anticipam că Botoșaniul se va bate la play-off. E o echipă bună, harnică, valoroasă. Au marcat multe goluri, au pierdut greu acest campionat, cu Steaua, apoi cu Viitorul și Craiova jucând în inferioritate. Au avut evoluții bune, agresivi. Îi admir. Dacă vom reuși să ne impunem, ar fi o mare victorie. Și mai ales în condițiile de la noi pe care le știe toată lumea”.
Însoțiți de probleme peste tot! Până și la Severin…

Fără îndoială că cea mai mare problemă a lui Petre Grigoraș în vederea partidei cu FC Botoșani va fi capacitarea jucătorilor, care se gândesc acum mai mult la salariile restante decât la fotbal. Dincolo de asta însă, problemele îi însoțesc pe ”panduri” până și la Severin, acolo unde nu vor beneficia acum, de cele mai elementare condiții: ”Dacă am fost profesioniști până acum, încercăm să ne facem datoria și la meciul cu Botoșani. Oricum, e pentru prima oară în viața mea când facem deplasarea la meci în ziua partidei. Dar nu este asta o problemă, am înțeles că tot orașul Severin nu are căldură, așa că oriunde mergem nu vom avea căldură sau apă caldă. Jucătorii se gândesc la acest meci, nu știu ce vom reuși. Întâlnim un adversar puternic, valoros. Vedem apoi ce se întâmplă”, a precizat Grigoraș. Tehnicianul echipei gorjene a ținut totuși să avertizeze, că după meciul de sâmbătă îi va fi aproape imposibil să gestioneze situația: ”Probleme de lot nu avem, excepție Obodo, care este suspendat. Nu există jucători care să refuză să joace. Toți vor să joace. Nimeni nu a pus problema să nu joace cu Botoșani, însă după acest meci nu știu ce se va mai întâmpla. E clar că trebuie să vedem ce facem…”, a dezvăluit Grigoraș. Destul de sigur că ”pandurii” lui Petre Grigoraș vor da totul, cel puțin la meciul cu FC Botoșani, se arată președintele executiv al clubului gorjean, Narcis Răducan. Acesta apreciază că disputa de sâmbătă este una ”foarte importantă”. ”Veți vedea o echipă bine motivată la ora meciului, indiferent de probleme. În momentul în care arbitrul fluieră începutul meciului, băieții vor da totul. Botoșaniul joacă ofensiv, ne batem la același obiectiv. Este foarte important meciul. Traversează și ei un moment greu financiar, au făcut un credit și au mai rezolvat din probleme”, crede Răducan.

„Săgeți” de la adversari

Ocupanta locului 4 în clasamentul Ligii I, FC Botoșani, nu a ratat ocazia să trimită câteva ”săgeți otrăvite” la adresa pandurilor înaintea partidei de sâmbătă seară. Tehnicianul moldovenilor, Leo Grozavu, a taxat intrarea formație oltene în insolvență, despre care spune că nu este de acord și că nu ar trebui acceptată în Liga 1. ”Insolvențe, păcăleală, asta se întâmplă în România! Atunci când îți permiți să nu ai o balanță foarte clară a ceea ce poți plăti și a ceea ce plătești se întâmplă ce se întâmplă și păcăliți sunt tot jucătorii, angajații, toți cei care muncesc sunt suferinzi. Din păcate s-a permis acest lucru, a fost un precedent și atunci normal că orice echipă care nu mai vrea să plătească sau nu mai poate plăti are la dispoziție această insolvență care nu face decât să păcălească. Din punctul meu de vedere cred că toate echipele care intră în insolvență ar trebui retrogradate”, a declarat Grozavu. Partida din cadrul etapei a XII-a a Ligii I, dintre Pandurii Târgu Jiu și FC Botoșani, se va disputa sâmbătă seara pe stadionul Municipal din Severin, de la ora 18:00.loading...
Loading...

Citește și

„Aglomerație” pentru Pandurii în etapele următoare de campionat

Următoarele două săptămâni se anunță a fi destul de aglomerate în campionatul Ligii a II-a, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *