Pandurii: speranțe deșarte sau dreptul de a spera până la capăt?

De aproape un an de zile, subiectul Pandurii s-a constituit într-un adevărat roman foileton cu accente de telenovelă, trecându-și ca acțiune, extazul și agonia, măreția și decăderea, interese personale și materiale, dar și nepăsare, respectiv curaj. Pentru că mai nou chiar putem vorbi de un curaj nebun, al unei echipe oropsite, al unui antrenor ce se încăpățânează să creadă că speranța moare ultima. Evident, referindu-ne la Flavius Stoican, un tehnician ce are și el la rândul lui ceva de dovedit, dar cu resurse extrem de modeste la îndemână –salarii de austeritate și jucători departe încă de valoarea Ligii I.

Ce ne face, însă, să credem că Pandurii poate spera să evite matineul în condițiile date? Și mai ales în jungla din Liga I, acolo unde doar cei versați și cu ceva ”sfori” și ”verzișori” disponibile în spate, pot spera să existe… Din punct de vedere strict sportiv, echipa din Târgu Jiu își păstrează teoretic, speranțele de a prinde măcar loc de baraj, ținând cont de clasamentul echilibrat de la subsolul play-out-ului. Practic, mai rău decât Pandurii stă doar ASA Târgu Mureș, atât din prisma punctajului, cât și a situației de la clubul ardelean, iar speranțele lui Stoican se leagă pe zi ce trece de surclasarea Concordiei Chiajna, grupare aflată la aceeași ”cotă” cu trupa lui Stoican. La nivel de resurse, însă, formația ilfoveană stă mai bine decât Pandurii din mai toate punctele de vedere: financiar, lot de jucători și chiar influență (acolo unde trebuie, adică direct la FRF, CCA sau LPF), așa că singura modalitate pentru echipa din Târgu Jiu rămâne… terenul de joc. Acolo unde șansa, ambiția și disperarea reprezintă unicele atuuri ale acesteia.

Nu cu mult timp în urmă auzeam o voce de politician-chibițar, care susținea că doar posibilitatea de a avea un stadion european la îndemână ar trebui să constituie un motiv semnificativ pentru ca Pandurii să nu vadă matineul! Așa să fie oare? Adică se merge din inerție direct peste Liga a II-a, iar ceilalți competitori din primul eșalon se vor da pur si simplu la o parte pentru a face loc foștilor ”mineri” să joace și de la anul pe o nocturnă nou nouță! Ei bine, realitatea e cu totul alta, iar recentele povești triste de pe la Ploiești (apropos de noi stadioane), de la Rapid sau Oțelul (ca să ne referim doar la echipe de mare tradiție), au dispărut peste noapte, nefiind protejate de nimeni și de niciun ”respect”. Și au dispărut imediat ce au retrogradat, la fel cum se poate întâmpla și cu Pandurii la finele acestui sezon, dacă cel puțin din punct de vedere sportiv nu își va câștiga dreptul de Liga I pe terenul de joc. Așadar, cum să catalogăm acum șansele pandurilor de a scrie cea de a XIII-a filă de prim eșalon? Ca speranțe deșarte sau… dreptul de a spera până la capăt? Oricum ar fi, șansele sunt doar tărâș-grăpiș!

loading...
Loading...

Citește și

Dreptate, nu doar pentru căței

Dacă aș fi arogant precum niște insalubri de prin media locală, le-aș răspunde aici la …

Un comentariu

  1. 100 % in urmatorii 10 ani n-o sa mai vedem echipa de Liga 1 in Tg-Jiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.