Pandurii – Timișoara, un meci pentru supraviețuire

pandurii-rapid

Traversând în continuare unul dintre cele mai dificile momente din istoria prezențelor din primul eșalon fotbalistic al României, Pandurii va încerca să depășească vineri seară, la Severin, ”invitata” acestui sezon al Ligii I, ACS Poli Timișoara.

grig-teren

Runda cu numărul XVI a Ligii I de fotbal aduce ca adversară pentru Pandurii una dintre echipele ce se arată momentan, condamnate la retrogradare: ACS Poli Timișoara. Deși la prima vedere pare o misiune ușoară în fața ”lanternei roșii” a clasamentului, criza de la Pandurii, dar și evoluția surprinzătoare a formației de pe Bega îl fac pe tehnicianul Petre Grigoraș să se gândească la un joc extrem de greu, vineri, pe ”Municipalul” severinean. ”Principalul” de pe banca gorjeană numește chiar disputa cu Timișoara ca pe un ”meci decisiv” în lupta pentru salvarea de la retrogradare. ”Este o situaţie extrem de delicată. Încercăm să ne încropim pentru jocul acesta, să câştigăm o partidă pe care ne dorim să o câştigăm. Este un meci decisiv ţinând cont de situaţia actuală a echipei”, a comentat Grigoraș. Până și secundul său de pe banca pandurilor, Marian Dinu, vede partida cu Poli ca fiind una extrem de dificilă: ”Ne așteaptă un joc foarte greu. Chiar dacă Timișoara trece printr-o perioadă foarte grea, evoluția echipei este surprinzător de bună și asta ne face să tratăm foarte serios jocul de vineri. Însă, în primul rând de interesează ce se întâmplă la noi la echipă, am traversat și traversăm în continuare o perioadă foarte grea. Programul de pregătire nu s-a desfășurat așa cum a trebuit, toate aceste discuții cu privire la reducerile salariale au creat o tensiune care nu ar fi trebuit să existe într-o echipă de fotbal profesionistă. Acum nu aveam nevoie decât de liniște… Suntem afectați și material și mental, de fapt suntem afectați din toate punctele de vedere”.

O echipă improvizată, dar și necăjită!

Ținând cont de problemele prezente în acest moment la Pandurii, cu un club aflat în stare de insolvență și cu un lot scindat (jucători și nejucători!), banca tehnică gorjeană face eforturi serioase pentru a alcătui o echipă competitivă la ora partidei cu ACS Poli Timișoara. Practic 7 titulari vor absenta, iar antrenorii de la Pandurii au apelat la serviciile mai multor jucători de la tineret și juniori. ”În afara celor șapte jucători care nu au acceptat diminuarea salariilor, ceilalți sunt apți pentru jocul cu Timișoara. Mi-e greu să cred că vreunul dintre cei șapte ar putea face parte din lot pentru partida de vineri. Și așa ne gândim să nu mai apară și alte surprize! Noi nu ne dorim decât să avem cât mai mulți capacitați pentru meciul de vineri. Și așa, pentru această partidă, am completat lotul cu tineri jucători de la echipa a doua, am adus chiar și trei fotbaliști de la grupa Elite. Ne vom baza pe ei în condițiile în care vor fi solicitați să joace, să aibă încredere în ei și să răspundă unor anumite cerințe. Până la urmă, mai devreme sau mai târziu, le va veni și lor timpul să joace. Nu ne doream că acest lucru să se întâmple așa de repede, în ideea în care vroiam să contăm până la finalul primei părți de campionat pe jucătorii mai experimentați și mai valoroși”, a precizat secundul lui Grigoraș, Marian Dinu. Din câte se pare, cea mai mare problemă a echipei gorjene înaintea jocului cu Timișoara este în defensivă, acolo unde totul este sub forma improvizației din pricina absenței mai multor titulari ”exilați”. ”Principalul” Petre Grigoraș are așadar o misiune ingrată pentru disputa de vineri seară: „Când faci multe schimbări la linia de fund e greu. La mijloc putem folosi jucători care au mai evoluat acolo. Dar, avem multe improvizaţii, foarte greu să creezi o echipă. Avem patru jucători care nu joacă pe postul lor, nu avem ce face”, a comentat antrenorul pandurilor. Partida dintre Pandurii Târgu Jiu și ACS Poli Timișoara se va desfășura vineri seară, începând cu ora 20:30. Înaintea consumării etapei cu numărul XVI a Ligii de fotbal, Pandurii se situa pe locul 8 în clasament, cu 19 puncte.

loading...
Loading...

Citește și

Profi a ajuns până în optimile „naționalelor” la minifotbal

A ajuns la final și cea de-a patra ediție a Campionatului Național al Firmelor și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.