Pandurii va avea un „stranier” pe bancă

pandurii

Odată cu refuzul lui Rednic de a antrena Pandurii, oficialii grupării de fotbal gorjene s-au reorientat spre un tehnician străin.

Deși s-a aflat foarte aproape de a prelua Pandurii, Mircea Rednic va alege o altă destinație în această vară, cel mai probabil din Belgia. În schimb, gruparea de fotbal olteană va merge pe mâna unui tehnician străin, urmând ca astăzi sau mâine să fie anunțat și numele acestuia. Conducerea pandurilor susține că are nu mai puțin de „4-5 antrenori”, din care va alege unul pentru sezon 2016-2017: „Rednic ne-a mulţumit pentru ofertă, dar are alte planuri acum. Avem pe listă patru-cinci antrenori foarte interesanţi, cu performanţe în campionate din Europa. Cu doi dintre ei mă întâlnesc zilele următoare. La începutul săptămânii viitoare vreau să avem noul antrenor instalat pentru că intrăm în criză de timp, iar echipa are nevoie de un antrenor stabil. Sunt antrenori care au luat Cupe în Olanda, campionate în Croaţia, Serbia, Italia, nu e simplu să îi conving. Cel mai probabil va fi vorba de un antrenor străin, însă nu vom ezita nici dacă va apărea ceva interesant, din România. Avem nevoie de un antrenor străin, cu performanţe, personalitate, pentru că este un moment delicat al clubului. E un avantaj pentru noi că jucăm în Europa League şi pentru antrenori este acest miraj, de a fi în vizorul lumii fotbalistice. Sper să fim inspiraţi şi să liniştim şi jucătorii”, a declarat preşedintele C.A. al clubului gorjean, Narcis Răducan.

Deocamdată, un lot „subțire”…

Dincolo de barometrul termic destul de ridicat, această vară se va dovedi una extrem de fierbinte și pentru Pandurii, mai ales având în vedere schimbările importante de efectiv. Conducerea grupării oltene recunoaște că după despărțirile masive de jucători, lotul pandurilor este unul „subțire”, singurele noutăți din echipă fiind „repatrierile” lui Buleică și Voiculeț. „Au plecat mulţi jucători, avem un efectiv foarte subţire şi le-am dat şansa şi câtorva de la juniori să vină cu noi în cantonamentul din Slovenia. Aproape zece oameni de la echipa a doua au făcut deplasarea. Sper să fim inspiraţi şi să liniştim jucătorii. Voiculeţ şi Buleică au revenit la noi. Începând de lunea aceasta, vrem să completăm şi lotul pentru că avem nevoie de încă 6-7 fotbaliști noi”, a mărturisit Narcis Răducan. Pandurii a demarat deja cel mai iportant stagiu de pregătire din această vară, echipa gorjeană fiind „cantonată” la aceast oră în Slovenia (22 iunie – 9 iulie).

Tratative avansate

Din câte se pare, întârzierile la capitolul transferuri pentru Pandurii nu se leagă doar de problemele financiare, ci și de… numirea noului antrenor. Preşedintele clubului gorjean, Narcis Răducan, a precizat că nu va aduce întări la echipă până când Pandurii nu va avea oficial un nou tehnician, deşi există deja acorduri verbale din partea mai multor jucători. „În privinţa jucătorilor pe care vrem să îi aducem, nu putem spune foarte multe, aceste două lucruri merg mână în mână, e normal mai întâi să ai antrenorul şi după aceea să îi ştii părerea, filosofia lui despre fotbal, să vezi ce sistem vrea să joace şi apoi să faci transferuri. În linii mari, sigur că noi am contactat unii jucători, cu unii chiar am acorduri verbale, dar m-am ferit să trec mai departe pentru că, din experienţă ştiu că atunci când îi aduci unui antrenor jucători pe care nu i-a văzut sau mai ales un jucător care nu îi place, atunci pierde toată lumea. De aceea, dacă tot am aşteptat până acum, mai pot sta câteva zile şi apoi foarte rapid vom face şi mutările respective. Din fericire, în această vară sunt foarte mulţi jucători liberi pe piaţă, au scăzut foarte mult salariile şi în Europa deşi la vârful piramidei poate au crescut. Dar proporţional s-au nivelat în zona de mijloc şi atunci sunt multe opţiuni. Şi în timp scurt poţi aduce jucători foarte buni care să aibă motivaţie. Eu nu cred că va fi o problemă din acest punct de vedere”, a susține Narcis Răducan.

Bărbuț – prima lovitură a pandurilor pe piața transferurilor

barbut-faza-joc

Până să fie numit însă, noul antrenor, Pandurii s-a grăbit să perfecteze un prim transfer. Este vorba de mijlocașul Cristian Bărbuț, care după ce a retrogradat cu ACS Poli Timișoara în liga a doua la finalul stagiunii precedente, a hotărât să încerce… Europa League! Jucătorul în vârstă de 21 de ani va evolua la Pandurii Târgu Jiu sub formă de împrumut, gruparea gorjeană urmând să plătească 100.000 de euro Timișoarei până la finalul lui ianuarie 2017, dacă vor să-l transfere definitiv pe fotbalistul de bandă dreaptă. Bărbuț a plecat deja în Slovenia, acolo unde se va alătura lotului „pandur”. De remarcat faptul că jucătorul timișorean a fost dorit în această vară de aproape toate echipele din Liga 1. Mai întâi de Dinamo, care l-a vrut la pachet cu Ovidiu Popoescu, apoi de FCSB și Astra, enumerând cele mai puternice grupării din fotbalul românesc. Cristian Bărbuț a disputat 34 de meciuri în sezonul trecut al Ligii I, trecându-și în cont un gol şi două pase decisive.

loading...
Loading...

Citește și

Profi a ajuns până în optimile „naționalelor” la minifotbal

A ajuns la final și cea de-a patra ediție a Campionatului Național al Firmelor și …

Un comentariu

  1. Pandurii vor avea un `stranier`…de fotbal…Vine Grig si cu asta ne vom bate la retrogradare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.