Pandurii vor puncte și din Copou

faza1-pand-iasi

Runda cu numărul IX din sezonul regulat aduce o nouă misiune dificilă pentru Pandurii, care întâlnesc în Copou, pe CSMS Iași, o formație extrem de incomodă pe teren propriu. Trupa lui Grigoraș speră, însă, să-și continue traseul ascendent din ultima perioadă printr-un nou rezultat pozitiv, la Iași.     

panduri-la-drum2
Pandurii își continuă seria de 3 partide în 7 zile, având astăzi de susținut un nou examen extrem de dificil în Liga I. Ocupanta podiumului din acest moment întâlnește în deplasare, a VIII-a clasată, CSMS Iași, cele două formații fiind despărțite de doar 6 puncte. Deci, se anunță în Copou, un duel interesant, între două candidate directe la o poziție de play-off. Până acum, echipa moldavă nu a înregistrat decât un singur eșec pe teren propriu în sezonul 2016-2017, în vreme ce gruparea olteană este neînvinsă în deplasare. Ca și Pandurii, CSMS Iași a evoluat în această vară în tururile preliminare ale Europa League.

Grigoraş își respectă adversarul

Deși, cel puțin pe hârtie, Pandurii pornește cu prima șansă în partida de la Iași, tehnicianul Petre Grigoraş afișează un neașteptat simț al precauției în privința adversarului de astăzi. ”Principalul” de pe banca gorjeană este convins că va avea parte de o misiune extrem de dificilă în fața trupei lui Nicolo Napoli. Ba mai mult, Grigoraș susține că Pandurii nu se va putea întoarce de la Iași cu un rezultat pozitiv decât dacă Sânmărtean and Co. vor avea o evoluție mai bună față de ce s-a întâmplat în ultima confruntare, cu ASA Târgu Mureș. ”Sunt convins va fi un alt gen de meci faţă de cel cu ASA Târgu Mureş. Vom întâlni o echipă bună, solidă, omogenă. Iașiul este o formație care are evoluții foarte bune pe teren propriu, care primeşte greu gol, e destul de puternică acasă. Va fi un meci extrem de dificil, ei joacă de ceva timp împreună, au continuitate în evoluţii. Noi stăm momentan bine, iar un rezultat pozitiv la Iaşi ar fi extraordinar. Însă, trebuie să schimbăm ceva faţă de meciul cu ASA pentru a scoate punct sau puncte de la Iași”, mărturisește Petre Grigoraș.

grig-atent1002
Conducerea este cu gândul la… play-off

Cu doar câteva etape rămase de disputat din turul campionatului (sezonul regulat), conducerea pandurilor își face deja calculele în privința șanselor pe care echipa de fotbal gorjeană le are la play-off. Președintele clubului Pandurii, Narcis Răducan, crede că un nou rezultat pozitiv și în etapa a IX-a, cu CSMS Iași, ar netezi drumul trupei lui Grigoraș către play-off. ”Nu avem deloc timp de sărbătorit. Ne-au prins deja foarte bine cele două victorii din ultimele două etape, dar acum jucăm la Iași, cu o echipă bună, contracandidată de play-off. În plus avem și o deplasare lungă… Ar fi extraordinar un nou rezultat pozitiv, mai ales că după acest joc ne așteaptă o altă partidă foarte dificilă, acasă, cu Viitorul. Un bilanț bun în cele trei meciuri dintr-o săptămână ne-ar face viața mai ușoară în lupta din partea superioară a clasamentului”, declară Răducan.

Schimbări în 11-le de start pentru partida din Copou

Din câte se pare, ritmul impus în campionatul Ligii I prin programarea din 3 în 3 zile a tot atâtea etape, a atras deja o anumită stare de oboseală pentru fotbaliștii de la Pandurii. Ca atare, având la dispoziție un lot destul de numeros și parțial, echilibrat valoric, antrenorul Petre Grigoraș este decis să facă câteva mutări importante la nivel de prim 11-ece pentru partida din deplasare cu CSMS Iași. ”În aceste două etape avem două meciuri grele, echipe care pot pune probleme oricărui adversar din Liga I. Va trebui să abordăm cu totul altfel meciurile şi să încercăm să scoatem punct sau puncte. Trebuie să mă gândesc că jucăm din 3 în 3 zile… Sunt jucători care nu au jucat în acest ritm şi nu pot să-i condamn, o să avem ceva probleme. Am totuși, soluţii, voi da şansă şi altora să joace, o să apară 3-4 schimbări pentru a veni și cu ceva prospețime. Cei care vor intra sper să se ridice la nivelul celorlalţi”, dezvăluie tehnicianul pandurilor. Partida dintre CSMS Iași și Pandurii Târgu Jiu, contând pentru etapa a IX-a a Ligii I de fotbal, se va desfășura în această seară, de la ora 18:00.
Mrzljak, în continuare dispărut

Dincolo de cele câteva probleme din lot legate de accidentări, Pandurii nu se va putea baza pentru partida din Copou pe serviciile mijlocașului Filip Mrzljak, croatul fiind în continuare dat ”dispărut fără urmă” de la echipă. Antrenorul Petre Grigoraș anunță totuși, că în eventualitatea în care Mrzljak va reveni la sentimente mai bune, va beneficia de o ultimă șansă. ”Nu am nicio veste de la Filip. Nu am încercat să vorbesc cu el, nu este menirea mea. Este treaba conducerii, ei trebuie să rezolve această problemă, singura mea treabă era să-l antrenez cât mai bine. Eu nu am nicio problemă dacă va ajunge la un consens cu conducerea, e un jucător pe care l-am apreciat de când am venit. O să suporte anumite consecinţe dacă va veni, dacă se va reechilibra fizic şi psihic o să aibă şansă. Nu sunt genul să tai în carne vie şi dacă a făcut o greşeală să îi luăm capul. Sunt copii, au 23-24 de ani şi mai au şi ei fluturaşi prin cap. Se pare că a fost influenţat negativ de agenţi, după câte am înţeles de la cei conducere, nu au trecut nici 60 de zile de la ultimul salariu primit. Nu ştiu cine l-a învăţat, îmi pare rău pentru el, m-am bazat pe el, era jucător de bază”, susține Grigoraș.

loading...
Loading...

Citește și

Treziți-vă! Săptămână decisivă de a avea din nou o echipă de primă ligă la Târgu Jiu

Din câte se știe deja, o șansă unică a apărut acum pentru ca Târgu Jiul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *