Pandurii vor să scoată capul din „Groapă”

faza-pandurii-dinamo2

Weekendul acesta va consemna încheierea primei părți a sezonului regulat din Liga I. Vom vedea însă, dacă pentru Pandurii, runda cu numărul 13 va fi una cu ghinion sau nu, odată cu intrarea oficială în insolvență… În mare parte, misiunea lui Grigoraș and Co. pare a depinde de primirea unui salariu înaintea deplasării de sâmbătă, din ”Groapă”, cu Dinamo.

faza-pandurii-dinamo1

La foarte scurt timp după intrarea oficială în insolvență și exact înainte de a se trage linie peste turul Ligii I de fotbal, Pandurii a desfășurat o ședință AGA, la care au participat alături de Membrii Asociați, și antrenorul Petre Grigoraş împreună cu câțiva jucători reprezentativi din echipa gorjeană. La această întrunire, Sânmărtean and Co. au avut parte de noi promisiuni menite a detensiona situația încordată din vestiar, iar Grigoraș a plecat cu speranța că formația sa va primi ceva bani chiar înaintea disputei cu Dinamo. ”Nu ne doream atât de mult insolvența, nu suntem aşa de bucuroşi… Dar, se pare că era singura soluţie și trebuie să acceptăm această situaţie. Sperăm ca măcar de aici încolo lucrurile se vor mai îndrepta. Avem promisiuni. Am participat și eu la ședința AGA împreuna cu câțiva jucători ca să vedem ce înseamnă lucrul acesta şi ce perspective de viitor sunt. Problema era pe termen scurt, sunt fotbaliști care de luni bune nu şi-au luat banii. Au rate, chirii, nu toţi au puşi deoparte bani. Sunt unii care nu au un trecut glorios cu bani puşi deoparte. Le dau dreptate. Această insolvenţă poate şterge cu buretele trecutul, trebuie să te înscrii la masa credală. Măcar pe termen scurt să vină un salariu. Chiar ni s-a spus că 99% se va rezolva”, a precizat tehnicianul pandurilor. Totuși, dincolo de problema cu salariile restante, Petre Grigoraș avea semne mari de întrebare în ceea ce privește însăși deplasarea către București pentru meciul din ultima etapă a turului cu Dinamo. ”Principalul” de pe banca gorjeană speră, însă, să nu se ajungă până aici: ”Cred că se vor strânge bani şi pentru deplasare. Poate plecăm cu maşinile personale, dar nu se va ajunge acolo. Dacă vor fi jucători care nu vor dori să fac deplasarea, nu avem ce face. Au fost discuţii, au avut răbdare, au trecut luni de la alte promisiuni. Este puţină îndoială… Eu cred, însă, că vor merge, poate se face un eventual un protest. Mergem să onorăm competiţia. Totuși, dacă unii nu vor dori să vină, nu pot să-i oblig și atunci o să apelez la alţi jucători”, mărturisește Grigoraș.

Un salariu = determinare în ”Groapă”

După victoria cu FC Botoșani, dar mai ales după atâtea luni de așteptare, ”pandurii” lui Grigoraș speră să primească în această vineri măcar un salariu pentru a aborda de pe alte poziții partida de la București cu Dinamo. Tehnicianul formației gorjene crede că altul va fi aplombul lui Sânmărtean and Co. în ”Groapă” dacă vor avea ceva euroi pe card: ”Sperăm ca promisiunile să se ţină şi să plecăm la București cu frunţile mai descreţite. Sunt promisiuni, dar acum am încredere că se vor ţine de cuvânt. Echipa este 100% fizic. E necesară o combinaţie între fizic şi psihic pentru a da randament. Cât ai discuta, subconştientul lucrează. Nu pot să nu te afecteze. Vom încerca să dăm totul dacă se va primi un salariu. Vrem să facem un meci bun la Dinamo şi să scoatem un rezultat bun. Dacă am obţine o nouă victorie chiar m-aş bucura pentru mine şi pentru echipă”, susține Petre Grigoraș.

grig1

Un adversar tot necăjit…

Înaintea disputării rundei cu numărul XIII din sezonul regulat al Ligii I, adversara pandurilor, Dinamo București ocupa o dezamăgitoare poziție în clasament, fiind în afara play-off-ului. Însăși scaunul lui Ioan Andone era în pericol în cazul în care nu sâmbătă seară nu va reuși să scoată un rezultat sinonim cu 3 puncte în fața grupării oltene. Pornind de la această premiză, tehnicianul Petre Grigoraș este convins că Pandurii va avea o misiune cu atât mai grea în ”Groapă”: ”Cunosc situația de acolo, si ei sunt într-o situaţie foarte dificilă. Nu ne ducem într-un moment prielnic pentru noi sau ei. Oricum, pentru sâmbătă erau montaţi şi dacă băteau la Severin, pe Craiova. Aveau moral. Acum e o situaţie mult mai grea, sunt în afara locurilor de play-off, este o presiune şi pentru ei și pentru antrenor. Situaţia financiară este mult mai bună ca la noi, au lot de jucători buni, poate nu sunt omogeni. Ne aşteaptă un meci greu, vor să-şi spele păcatele acasă, acolo unde au o galerie frumoasă”. Antrenorul pandurilor este conștient însă, că miza partidei de sâmbătă seara este una deosebită, iar o victorie cu Dinamo ar deschide drumul echipei gorjene către îndeplinirea obiectivului din acest sezon. ”Ar fi un bilanţ foarte bun 22 de puncte la finalul turului. Și acum suntem în grafic, suntem pe loc de play-off, dar diferenţa este mică între echipe în clasament. Restul echipelor, sunt despărţite de una-două puncte, ceea ce, cu o victorie, te poţi duce pe locul 2 sau cu două eşecuri, pe locul 9”, concluzionează Grigoraș.

Răducan: „Avem un lot mai bun”

Și conducerea pandurilor se arată destul de conștientă de miza partidei cu Dinamo. Deși vede un adversar rănit în orgoliu și deci periculos sâmbătă seară, ”executivul” Narcis Răducan crede că trupa lui Grigoraș are puterea să se întoarcă din ”Ștefan cel Mare” cu un rezultat bun. Asta dacă Sânmărtean and Co. vor și primii unul dintre salariile restante: ”Este foarte important acest joc. Întâlnim o echipă rănită din punct de vedere a rezultatelor. Trebuie să fim atenţi. Un club ca Dinamo va accepta greu acest loc 8 din clasament și deja se vehiculează un antrenor nou… Dacă ne uităm însă, la clasament, diferenţa nu este mare. Dinamo are resurse să revină. Dacă nouă vor veni bani, starea de spirit va fi bună şi băieţii se vor bate cu forţă pentru victorie. Au fost meciuri interesante de-a lungul timpului. Avem un lot mai bun, un antrenor cel puţin la fel de bun şi dacă există şi o stare de spirit potrivită nu suntem mai prejos decât Dinamo. Anul trecut am terminat înaintea lor”. Partida dintre Dinamo București și Pandurii Târgu Jiu se va disputa sâmbătă seară, de la ora 20:30.

loading...
Loading...

Citește și

Prunariu lămurește deocamdată, situația dintre CS Pandurii și CSM

„Decizia privind viitorul meu o s-o iau singur!”, susține directorul Clubului Sportiv Pandurii, entitate aflată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.