Papa Francisc, „petrecere” cu pizza în cinstea sanctificării Maicii Tereza

apa Francisc a invitat 1.500 de oameni fără adăpost la o petrecere în Vatican, în cinstea sanctificării Maicii Tereza. Capul Bisericii Catolice le-a oferit oamenilor un prânz cu pizza, a doua zi după slujba în care Maria Tereza a fost declarată sfântă de Suveranul Pontif.

Pentru prepararea acestui prânz, au fost aduși 20 de pizzeeri și trei cuptoare. Preparatele au fost servite invitaților de 250 de maici și preoți din ordinul Surorile Carității.

Maica Tereza a fost declarată sfântă duminică, 4 august, în cadrul unei ceremonii oficiate de Papa Francisc la Vatican, în fața a zeci de mii de credincioși, dar și 12 șefi de stat și de guverne. Maica Tereza, laureată a premiului Nobel pentru Pace și una dintre cele mai emblematice personalități ale secolului trecut, a fost trecută între sfinţii catolicismului. Laureată a premiului Nobel pentru pace pe 1979, Maica Tereza şi-a dedicat întreaga viaţă ajutorării săracilor, bolnavilor şi orfanilor. Maica Tereza, care a murit în 1997, la vârsta de 87 de ani, a fost beatificată în 2003, de Papa Ioan Paul al II-lea.

Sursa: Libertatea.ro

loading...
Loading...

Citește și

În arest după ce a pus FOC în ograda vecinului!

La data de 24 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbuneşti …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *