Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a preluat dosarul polițistului Leuștean, după incidentul dintre agent și procurorul Onescu

aurel-leustean-politist

Cauza penală în care agenții de poliție Aurel Leuștean și Constantin Croicu sunt urmăriți penal pentru comiterea infracțiunii de favorizarea a infractorului a fost preluată de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, în urma unui incident dintre procurorul de caz și unul dintre polițiști.
Dosarul a ajuns pe masa magistraților de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj la solicitarea polițistului Aurel Leuștean, după ce, săptămâna trecută, agentul și-a chemat colegii prin apel de urgență la 112 și a reclamat că procurorul Andrei Cristian Onescu i-a furat telefonul.
Leuștean le-a declarat ziariștilor că a fost chemat la audieri și jandarmul de la Parchet i-a luat telefonul, care a ajuns la procuror, şi nu la fişet, aşa cum se procedează. Acesta l-a acuzat pe procuror că i-a verificat telefonul fără să-i prezinte ordonanța pentru percheziția informatică. Reprezentanții Parchetului au susținut la acel moment că operațiunea a fost legală, iar procurorul i-a solicitat lui Leuștean, suspect în cauză, în baza unei ordonanțe, să-i predea un obiect, lucru pe care polițistul l-a refuzat și s-a procedat la ridicarea silită a obiectului, conform ordonanței procurorului.
Imediat după incident, Aurel Leuștean a solicitat ca dosarul să fie preluat de unitatea de Parchet ierarhic superioară.
Cei doi agenți de la Poliția Rutieră sunt urmăriți penal după ce, în luna aprilie a.c., au oprit pentru control autoturismul condus de ofițerul de poliție Claudiu Dochian care avea o îmbibație de 2,40 grame la mie alcool în sânge, fără a lua măsurile legale, iar la câțiva kilometri distanță acesta a făcut accident și a murit.

Adrian Georgesculoading...
Loading...

Citește și

Șase zile până la executarea CE Oltenia! Suma: 310.000 de lei

Complexul Energetic Oltenia a fost somat de un expropriat al satului Lupoița că va fi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *