PATRONII din Motru, SCUTIŢI de TAXE şi IMPOZITE!

Gigel-Jianu
Edilul de la Motru, Gigel Jianu, a declarat că va implementa un proiect prin care doreşte să ajute investitorii. Este vorba despre Schema de ajutor de minimis, care prevede ca cei care vor înfiinţa noi locuri de muncă în oraş să beneficieze de reduceri la taxele şi impozitele pentru clădirile în care îşi vor desfăşura activitatea. Bugetul acordat acestui proiect este de 60.000 de euro, în primul an, ajungând până la 120.000 de euro în anul trei.

Reducerile sunt făcute în funcţie de numărul de locuri de muncă create. Astfel că, cei care vor crea un număr de 3 locuri de muncă vor beneficia de o reducere de 10% a taxelor şi impozitelor, iar cei care vor crea peste 100 de locuri de muncă vor fi scutiţi de plata taxelor şi impozitelor. „Mâine (azi, n. red.) am o întâlnire cu oamenii de afaceri din Motru. Pe ordinea de zi sunt trei puncte. Primul punct este prezentarea schemei de ajutor minimis. punctul doi este alegerea unui reprezentant al mediului de afaceri în comisia de evaluări care solicită ajutor de minimis, iar la punctul trei vom avea alte propuneri. „Am reuşit să facem un proiect pentru ajutorarea celor care înfiinţează noi locuri de muncă. Suntem primii din ţară care am venit cu un astfel de proiect. Îl considerăm un proiect pilot şi vrem să se aplice în cât mai multe localităţi. Acest proiect se adresează întreprinderilor mici şi mijlocii, tuturor care înfiinţează noi locuri de muncă. Cei care înfiinţează noi locuri de muncă beneficiază de reduceri la taxele şi impozitele pentru terenurile şi clădirile în care îşi desfăşoară activitatea noii angajaţi. Cuantumul reducerilor este de: 10% pentru cei care înfiinţează 1-2 locuri de muncă; 20% pentru 3-5 locuri de muncă; 25% pentru 6-10 locuri de muncă; şi aşa mai departe până la cei care angajează până 100 de persoane să fie scutiţi de plata taxelor şi impozitelor pentru clădirile şi terenurile pe care îşi desfăşoară activitatea noii angajaţi”, a declarat Gigel Jianu.

Investitorii, stabiliţi după anumite criterii

Edilul Jianu a precizat că cei care vor beneficia de aceste reduceri de impozite vor fi stabiliţi în funcţie de anumite criterii. Ajutoarele de minimis vor fi acordate unui număr de 120 de întreprinderi mici şi mijlocii. „Primăria va numi o comisie pentru a analiza şi a stabili criteriile de eligibilitate. Mediul de afaceri îşi va desemna un reprezentant pentru a nu exista suspiciuni. Pentru primul an, avem prevăzut suma de 60.000 de euro. În anul doi, 90.000 de euro, ajungând până la 120.000 de euro în anul trei. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de trei ani, existând posibilitatea de a fi prelungit”, a încheiat primarul.


loading...
Loading...

Citește și

Această farmacie din Târgu Jiu va DISPĂREA!

Cehii de la Penta Investments au primit aprobarea Consiliului Concurenţei pentru preluarea grupului A&D Pharma, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *