PATRU bănci fac asta!

Piraeus Bank și Intesa Sanpaolo au anunțat că nu mai dau credite Prima Casă. Alte două bănci se declară no profile în cazul creditelor ipotecare, cu atât mai mult Prima Casă. Motivul? Marja de profit la acest tip de credit este prea mică, iar rata neperformantelor începe să crească.

Cu sau fără bani de la stat, unele bănci exclud din sfera de interes programul Prima Casă chiar dacă sunt printre cele zece bănci participante la program. Spectrul modificării condițiilor de derulare a programului anunțate la mijlocul lunii octombrie, instabilitatea legislativă și faptul că Prima Casă este un produs ieftin de pe urma cărora băncile nu au prea mare profit îi determină pe bancheri să nu își mai dorească să vândă credite ipotecare.

Aflate într-un oarecare blocaj al creditelor ipotecare, băncile comerciale fac în ultima perioadă mișcări contradictorii: unele micșorează preferențial avansul, altele îl măresc fără să ofere explicații, iar altele pur și simplu exclud categorii întregi de produse încadrate la creditele pentru locuință. Unele bănci, precum ING Bank sau Credit Agricole, au majorat prețul împrumutului prin creșteri de dobândă sau comision sau au majorat avansul pentru creditele imobiliare standard. Altele, precum BRD, cer mai multe ipoteci pentru un singur credit imobiliar cu un avans ceva mai mic, iar BCR oferă credite “pe sprânceană”: în funcție de localitatea debitorului stabilește nivelul avansului.
Mai multe, aici: http://www.economica.net/patru-banci-renunta-la-programul-prima-casa_125417.html#ixzz4KOSPLssO

loading...
Loading...

Citește și

VIDEO: Scandal cu țipături între consilierii locali

Un comentariu

 1. S-au dus anii de glorie cu DAE de 25% pe an, castigul bancilor straine in Romania era imens sub umbrela Societatii de Binefacere a bancherilor BNR.
  De ce in alte state aceeasi banca se multumeste cu 4.5% iar la noi trebuie sa fie macar dublu?
  Bancile din Romania nu sunt parteneri pentru o dezvoltare sanatoase sunt doar niste camatari ce te indatoreaza pana nu mai poti.
  Exista o practica pentru societatile comerciale ce se prezinta cam astfel:
  – intati iei un credit de o suma mai mica si reusesti sa il platesti ratele si dobanda sau doar dobanda ptr Linie de credit la timp si corect;
  – banca iti ofera al doilea credit cu rata lunara pe care reusesti sa o achiti.
  Daca afacerea merge identic sa si Cifra de afaceri si flux de numerar doar achiti ratele si dobanda dar diminuezi platile la furnizori.
  – ulterior banca iti oferea un al treilea chiar al patrulea produs de creditare moment in care daca nu reusesti sa incasezi clienti nu mai platesti rate, nu mai platesti furnizori si restul si te-ai dus spre insolventa.
  In tot acest timp tu nu muncesti decat pentru banca si pentru stat deci un”sclav pe plantatie”.
  Bancile din romania in forma actuala nu sunt un suport si un beneficiu pentru economiei ci doar niste „smecherasi de colt de bloc”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.