PATRU din CINCI directori ai CEO, INVITAŢI să plece din conducerea CEO

dir-ceo

Şedinţa de miercuri a Consiliului de Suporaveghere al CE Oltenia s-a ţinut la Bucureşti, nu la sediul companiei din Târgu Jiu, acolo unde supraveghetorii au fost aşteptaţi în van de câţiva sindicalişti.

După ce ieri a apărut informaţia, în presa locală, că supraveghetorii au cerut ca trei dintre directorii CEO să-şi depună mandatele, aceasta a fost confirmată ulterior, plus o menţiune.

„Să-i întrebaţi pe ei”

Nu trei directori trebuie să-şi dea demisiile, ci patru din cei cinci care alcătuiesc Directoratul companiei. Bineînţeles, informaţia nu a fost confirmată de Consiliul de Supraveghere şi nici de Ministerul Energiei, ci de unul dintre membrii Directoratului: „De ce trei? Este vorba de patru membri ai directoratului. Este adevărat, ni s-a sugerat să ne depunem mandatul. Nu ştiu de ce… să-i întrebaţi pe ei (pe supraveghetori, n.red.) ”, a mai declarat sursa citată.

Klaus Leiders rămâne

În următoarele două săptămâni, compania va avea un alt directorat. Declaraţia de mai sus este una interesantă, aceasta dovedind faptul că cetăţeanul străin din fruntea CEO, abia selectat pentru a face parte din directoratul companiei, Klaus Leiders, va rămâne. Lista acestui for este alcătuită din cinci membri: Ionel Ilie, Laurenţiu Ciobotărică, Daniel Antonie, Ovidiu Bălăcescu şi Klaus Leiders.

O chestiune deja anunţată: „O conducere mai flexibilă”

În urmă cu o săptămână, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Corina Popescu, declara: „În primul rând, ar trebui făcută o restructurare profundă acolo şi mă refer în primul rând la desfiinţarea multor posturi de conducere! Sunt nenumăraţi şefi, mai mari, mai mici, la fiecare nivel, cu salariile de rigoare! Nu numai că grevează asupra fondului de salarii şi, în final, asupra costurilor de producţie ale complexului energetic, dar şi îngreunează activitatea şi luarea deciziilor. Dacă un document trebuie semnat de 20 de persoane până să ajungă în Directorat, cea mai mică decizie poate să dureze o lună sau mai mult! Nu este normal! Structura non-productivă este mult prea stufoasă! Este necesară o conducere mult mai flexibilă şi redusă drastic birocraţia internă”.

Şi CS va fi schimbat

Şi actualii membri ai Consiliului de Supraveghere vor fi schimbaţi. Aceştia sunt interimari în acest for, ei nefiind selectaţi în baza OG109/2011. Din rândul supraveghetorilor, Valeriu Ivan şi reprezentantul Fondului Proprietatea au ieşit deja „din schemă”, urmând a avea loc selecţiile pentru recrutarea altor oameni în conducerea CEO.

loading...
Loading...

Citește și

Termenul de depunere a cererilor de plecare voluntară din CEO a EXPIRAT! NOTIFICĂRI la AJOFM

Angajații din CE Oltenia care au vrut să intre în programul de 200 de disponibilizări …

3 comentarii

  1. Bai energomineri cel mai bun loc ptr sediul Co este la Bâlteni unde a fost spitalul de nebuni, ptca e in mijlocul producției de energie si cărbune si ptrca toți conducătorii de pana acum sau comportat ca foști locatari ai spitalului.Conducerea din buc trebuie instalata in spitalul 9.

  2. sa se verifice si salariile fostilor sefi de birouri,departamente…au ramas majoritatea cu salariile de sefi

  3. Sa plece hoțul si borfasul de Antonie de mana cu Paraschivu Ion directorul de la mecanici, alo DNA pe ei mama lor de hoți și slabi pregatiti profesional

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *