Pe ce se CEARTĂ doi LIDERI din CEO!

termo-rovinari-turn

Modernizarea grupului numărul 5 de la Rovinari a băgat zâzanie între liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia și cel al Sindicatului Energia Rovinari.
Totul a început după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, Sindicatul Mine Energie Oltenia i-a trimis o adresă ministrului energiei, Victor Grigorescu, semnalându-i cele 3 probleme grave cu care se confruntă, în acest moment, Complexul Energetic Oltenia: exproprierile, depozitul de cărbune de la Roșia, dar și modernizarea grupului nr. 5 al Termocentralei Rovinari. Gabriel Căldărușe a precizat că în ceea ce privește investiția de la Rovinari, SMEO este primul care a făcut demersuri pentru a le atrage atenția guvernanților că trebuie să aloce banii rapid pentru începerea lucrărilor. “ Îmi pare foarte rău, dar pe toate aceste teme am fost primul care a făcut demersuri, că au fost preluate și de alții, asta este o ală discuție. Nu vreau să fiu malițios, dar acesta este adevărul. Cei care au început primele demersuri pe toate aceste puncte au fost reprezentanții Sindicatului Mine Energie Oltenia .Drept dovadă stau adresele pe care le-am făcut de-a lungul timpului și înregistrările de la emisiunile la care am participat și în care se pot vedea insistențele pe care le-am făcut noi vizavi de grupul numărul 5 de la Rovinari. Această temă a fost preluată mult mai târziu de Manu Tomescu. Nu este nicio problemă, este foarte bine, ne bucurăm, nu vorbim aici de paternitatea acestei inițiative. Ar fi bine ca toți colegii să insiste și să se bată pentru acest lucru. Sper ca prin această adresă, dar și prin intermediul altor lucruri pe care le vom face să reușim să le atragem atenția că rezolvând aceste probleme pentru Complexul Energetic Oltenia, vor asigura buna funcționare a sistemului energetic românesc”, a declarat Gabriel Căldărușe.
Tomescu: EU am început DE MULT campania

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari îl contrazice pe Gabriel Căldărușe. Manu Tomescu reamintește că el este cel care a demarat campania de conștientizare a tehnocraților privind investiția de la Rovinari. Sindicalistul spune că și-a făcut chiar și un tricou pe care scrie: ”SOS – Reabilitați grupul 5”.“ Știți foarte bine că eu am început această campanie demult. Acum, mă bucur că vin alături de mine și colegii mei. Nu vreau să fiu răutăcios, dar am văzut că abia pe data de 22 septembrie au trimis adresa la Ministerul Energie legată de grupul nr. 5 de la Rovinari. Știți foarte bine că asta este a doua lună de când am început această campanie, am și un tricou pe care l-am purtat tot timpul. Știm foarte bine cum face SMEO, ce pretenții să avem de la ei? M-aș fi bucurat dacă ar fi fost decenți. Oamenii ne judecă atât pe noi, cât și pe ei și vor vedea cine minte și cine spune adevărul. În timp ce noi atrăgeam atenția guvernanților pentru grupul nr. 5, domnul Căldărușe era preocupat cu pusul directorilor, cine trebuie să fie pus sau nu director, cu șpăgile pe care le-ar fi dat unii prin CEO ca să fie scoși de pe listele de disponibilizări, a venit numai cu petarde din astea, cam asta au făcut domnul Căldărușe și SMEO. Vreau să vă aduc aminte că atunci când au venit membrii de supraveghere ai CEO prin cariere, noi am mers cu un grup de sindicaliști la sediul companiei și i-am căutat pentru a vorbi despre grupul nr . 5 de la Rovinari. Căldărușe face și el adrese, acum, la sfârșit, e cam tardiv. Așa a făcut și când am organizat noi marșul disperării”, a explicat Manu Tomescu.

„A doua oară când SMEO fură”

Manu Tomescu este supărat că Gabriel Căldărușe își arogă meritele pe un demers pe care nu l-a inițiat el de la început.“Am o nemulțumire. Mă deranjează, pentru că nu este pentru prima dată când cei de la SMEO fac așa ceva. Știți foarte bine că noi am cerut să mergem în Parlament să susținem acele modificări aduse la Legea Energiei. La vremea respectivă, am vorbit cu domnul Dian Popescu care a fost de acord cu ideea noastră. Până la urmă, a intervenit Ion Rușeț, care este coleg de partid cu Dian Popescu și au mers în Parlament cei de la SMEO. Acum, vor din nou să facă același lucru și cu grupul numărul 5 de la Rovinari. Practic este e doua oară când ne fac așa ceva, dar asta este, eu îmi văd de drumul meu, de munca mea sindicală. Să fie sănătoși domnul Căldărușe cu SMEO, dar sunt penibile lucrurile pe care le fac. Adresa pe care au trimis-o are data de 22, iar eu am a ajuns la a- 22 a zi în care număr de când noul Consiliu de Supraveghere al CEO tergiversează începerea investiției”, a conchis vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.
loading...
Loading...

Citește și

Numărul INSOLVENȚELOR și DIZOLVĂRILOR de firme a CRESCUT!

Numărul societăţilor comerciale şi persoanelor fizice autorizate intrate în insolvenţă a crescut în primul trimestru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *