Pe Complexul Energetic Hunedoara scrie FALIMENT!

corina-popescu

Complexul Energetic Hunedoara (CEH), producător de energie care se confruntă cu mari probleme financiare, riscă falimentul, dacă activitatea sa nu este gestionată în mod corespunzător în această perioadă, după ieșirea, a doua oară, din insolvență, a mai spus Corina Popescu. Însă, ca să ajungă în această etapă, ar trebui să intre iar în insolvență.

„Ca să intre în faliment, compania ar trebui să fie mai întâi în insolvență și abia după aceea în faliment, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile și un plan de reorganizare nu este aprobat, lucru pe care noi nu ni-l dorim. Sunt riscuri, dar eu sper să reușim să le gestionăm”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Energiei, Corina Popescu.

„Salvarea zonelor viabile”

Oficialul spune că va exista un sprijin din partea statului în vederea salvării zonelor considerate viabile. În acest sens, a fost notificată Comisia Europeană pentru includerea în programul de închideri mine încă două mine. Totodată, se lucrează la notificarea altor măsuri de ajutor, astfel încât să poată fi salvat o mare parte din CEH, respectiv, grupurile energetice viabile.
De altfel, Ministerul Energiei a notificat Comisia Europeană că intenţionează să propună un ajutor de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive, astfel încât să asigure surse de finanţare pentru închiderea minelor Lonea şi Lupeni din cadrul Complexului Energetic Hunedoara şi punerea în siguranţă a zonei. Conform tabelului de creanţe întocmit de administratorul judiciar, datoriile Complexului Energetic Hunedoara se ridică la 1,43 miliarde lei.
Complexul Energetic Hunedoara a ieșit din insolvenţă, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a decis săptămâna trecută să anuleze decizia Tribunalului Hunedoara prin care, în luna iunie a acestui an, a fost deschisă procedura în acest sens. Decizia Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

loading...
Loading...

Citește și

Îți place MUZICA? Ansamblul Doina Gorjului are mai multe posturi VACANTE!

Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu Jiu, Gorj organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *