luni , 20 noiembrie 2017 - 9:51

Pe Complexul Energetic Hunedoara scrie FALIMENT!

corina-popescu

Complexul Energetic Hunedoara (CEH), producător de energie care se confruntă cu mari probleme financiare, riscă falimentul, dacă activitatea sa nu este gestionată în mod corespunzător în această perioadă, după ieșirea, a doua oară, din insolvență, a mai spus Corina Popescu. Însă, ca să ajungă în această etapă, ar trebui să intre iar în insolvență.

„Ca să intre în faliment, compania ar trebui să fie mai întâi în insolvență și abia după aceea în faliment, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile și un plan de reorganizare nu este aprobat, lucru pe care noi nu ni-l dorim. Sunt riscuri, dar eu sper să reușim să le gestionăm”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Energiei, Corina Popescu.

„Salvarea zonelor viabile”

Oficialul spune că va exista un sprijin din partea statului în vederea salvării zonelor considerate viabile. În acest sens, a fost notificată Comisia Europeană pentru includerea în programul de închideri mine încă două mine. Totodată, se lucrează la notificarea altor măsuri de ajutor, astfel încât să poată fi salvat o mare parte din CEH, respectiv, grupurile energetice viabile.
De altfel, Ministerul Energiei a notificat Comisia Europeană că intenţionează să propună un ajutor de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive, astfel încât să asigure surse de finanţare pentru închiderea minelor Lonea şi Lupeni din cadrul Complexului Energetic Hunedoara şi punerea în siguranţă a zonei. Conform tabelului de creanţe întocmit de administratorul judiciar, datoriile Complexului Energetic Hunedoara se ridică la 1,43 miliarde lei.
Complexul Energetic Hunedoara a ieșit din insolvenţă, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a decis săptămâna trecută să anuleze decizia Tribunalului Hunedoara prin care, în luna iunie a acestui an, a fost deschisă procedura în acest sens. Decizia Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

loading...
Loading...

Citește și

Gărzi de 48 de ORE pe săptămână pentru MEDICI!

Medicii ar putea fi obligaţi să facă 48 de ore de gardă pe săptămână, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.