marți , 12 decembrie 2017 - 2:42

Percheziții de amploare la o reţea de traficanţi de migranţi

Percheziții de amploare au loc, joi dimineață, la o reţea de traficanţi de migranţi din Arad. Printre cei care cărau refugiaţi în Europa sunt şi doi poliţişti de frontieră. Anchetatorii spun că ei veneau cu antemergător pentru microbuzele cu migranţi până la ieşirea din ţară, informează romaniatv.net.

Mai mult, gruparea de traficanţi era condusă de o femeie, iar din reţea făceau parte şi doi poliţişti de frontieră, care erau plătiţi tocmai ca să împiedice migraţia ilegală.

Totodată, potrivit anchetatorilor, membrii filierei au dus o multime de transfugi peste granita, iar acestia, majoritatea afro-asiatici, erau racolati din centrele de tranzit din Timisoara si Bucuresti.

Migrantii erau transportati mai intai in Arad si cazati pentru o zi sau doua intr-o casa din oras, iar apoi luau drumul catre vestul Europei.

Anchetatorii au identificat cel putin 3 grupuri care au beneficiat de ‘serviciile’ retelei.

Transfugii plateau traficantilor pentru transport intre 700 si 2.000 de euro de persoana. Politistii de frontiera care se aflau printre membrii marcanti ai filierei asistau la imbarcarea in microbuze a migrantilor, iar apoi erau pe post de antemergatoare, adica supravegheau traseul pana la granita pentru a se asigura ca nu vor fi probleme.

Politistii de frontiera de la Timisoara care au instrumentat dosarul i-au urmarit pe colegii lor corupti luni la rand, le-au monitorizat actiunile si transporturile si au adunat o multime de probe din timpul operatiunilor.

loading...
Loading...

Citește și

TOPUL celor mai bine plătiţi BUGETARI!

Mediafax: Topul ministerelor în funcţie de salariul mediu net din 2018: Angajaţii Ministerului Afacerilor Externe vor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.