Percheziții la o FIRMĂ din Gorj! Cum le puneau FRÂNĂ clienţilor de la jocurile de noroc

pacanele

Procurorii și polițiștii au efectuat, ieri, peste 300 de percheziții în București și 29 de județe, printre care și Gorjul, la sediile a 16 firme și la persoane suspectate de spălare de bani și evaziune fiscala prin neînregistrarea în contabilitate a veniturilor obținute din exploatarea de aparate de jocuri electronice de noroc.

Procurorii Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție fac cercetări în două dosare pentru fapte de evaziune fiscală și spălare a banilor, de care sunt suspectate mai multe firme care au săli de jocuri de noroc.
Anchetatorii au percheziționat și o firmă din Gorj, care are ca obiect de activitate jocurile de noroc, fiind suspectată de implicare în acest cerc infracțional.
Potrivit anchetatorilor, din 2013 a fost creat un mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat prin neînregistrarea în evidențele contabile a tuturor veniturilor obținute din exploatarea de aparate de jocuri electronice de noroc, fiind diminuate prin intervenții directe asupra mecanismelor sau sistemelor de contorizare ale acestora.
Principalele modalități folosite pentru falsificarea mecanismelor sau sistemelor de contorizare ale terminalelor de jocuri de noroc electronice utilizate de persoanele cercetate constau în modificarea parametrilor tehnici ai aparatelor prin resoftarea memoriilor de tip EEPROM, amplasate pe plăcile de baza ale terminalelor de jocuri de noroc; modificarea controlului mecanic de ieșire, metoda ce nu necesita intervenția fizică în aparat; scăderea ratei în care se generează posibilitatea de câștig – prin instalarea unor dispozitive artizanale numite „frâne” care încetinesc acumularea procentajului la care este generată posibilitatea de câștiguri mari (Jackpot).
Sumele neînregistrate în evidențele contabile erau reintroduse ulterior în circuitul economic ca „împrumut asociat” pentru extinderea activităților în domeniul jocurilor de noroc.

loading...
Loading...

Citește și

Tânăra rănită în explozia dintr-un apartament din Târgu-Jiu, de nerecunoscut! ANUNȚUL FĂCUT DE MEDICI

Femeia rănită marți seara, în urma exploziei care a fost urmată de incendiu, într-un apartament …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *