Percheziţii la un centru de plasament. Angajaţii sunt acuzaţi că îi maltratau pe copii

Procurorii de la Parchetul Capitalei fac joi 19 percheziţii într-un dosar privind rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu şi delapidare, una dintre percheziţii având loc la Centrul de plasament Sfânta Maria din Sectorul 1, au declarat surse judiciare citate de Mediafax.

Procurorii anunţă că pe parcursul lunii iunie s-a început urmărirea penală faţă de 21 de persoane pentru rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu şi delapidare, cercetările continuând cu percheziţii ce au loc joi în 19 locaţii, una dintre acestea fiind o instituţie publică, anunţă parchetul.

„Actele de urmărire penală vizează modalitatea frauduloasă de funcţionare a sistemului de protecţie specială a copiilor instituţionalizaţi, în perioada 2014 – 2016 (ca urmare a unui denunţ formulat în luna noiembrie 2015), în cadrul unui centru din Bucureşti”, anunţă într-un comunicat de presă Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

O parte dintre activităţi au fost realizate în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil şi Fundaţia SERA, precizează procurorii.

Sursa: Antena3.ro

loading...
Loading...

Citește și

DEZASTRU la simularea Evaluării Naţionale!

Ministerul Educației a anunțat rezultatele parțiale, la nivel național, ale simulărilor examenelor de evaluare națională. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *