duminică , 17 decembrie 2017 - 19:41

PERICOL TOXIC în Gorj!

subs-periculoase

În urma controalelor efectuate de Poliția Română, prin Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, la aproape 300 de operatori economici care dețin, produc sau efectuează operațiuni cu substanțe și/sau deșeuri chimice periculoase, au fost indisponibilizate zeci de kilograme de substanțe toxice și periculoase, peste 1.000 de articole pirotehnice, aproape 2.000 de comprimate de medicamente cu conținut toxic și stupefiant, precum și 1.200 de kilograme de material semincer contrafăcut. Verificări au avut loc și în Gorj.

Poliția Română, prin Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, a inițiat și coordonat, în perioada 9 august — 2 septembrie, o acțiune regională (pe raza municipiului București și a județelor Argeș, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea și Vâlcea), pentru prevenirea faptelor penale și contravenționale la regimul substanțelor și deșeurilor periculoase. În urma controlării a aproape 300 de operatori economici care dețin, produc sau efectuează operațiuni cu substanțe și/sau deșeuri chimice periculoase, au fost constatate 55 de infracțiuni, apoi 11 infracțiuni de trafic de substanțe toxice, (…) 4 infracțiuni la alte legi speciale. Polițiștii au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 259.500 de lei, pentru alte nereguli constatate. De asemenea, au fost indisponibilizate, în vederea confiscări, 5,9 kg. de mercur, 10 kg. de substanțe toxice, 40 de kg. și 43 de litri de substanțe periculoase, 70 de kg. și 1.520 de articole pirotehnice, 1.895 de comprimate de medicamente cu conținut toxic și stupefiant, precum și 1.200 de kg. de material semincer contrafăcut. În urma verificărilor au mai fost identificate și repuse în circuitul legal peste 24.000 de litri și 11.000 de kg. de deșeuri periculoase.

loading...
Loading...

Citește și

Se oprește ENERGIA electrică în mai multe cartiere din Târgu Jiu! Vezi unde și când!

Astăzi energia electrică va fi oprită într-un cartier și pe mai multe străzi din Târgu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.