miercuri , 22 noiembrie 2017 - 18:19

Personalități importante prezente la Târgu Jiu

sedinta2

Evenimentul „OMAGIU LUI BRÂNCUȘI”, a adus la Târgu Jiu personalități importante cum ar fi academicianul Răzvan Theodorescu, criticul de artă Cristian Robert Velescu, a regizorului Laurențiu Damian , preşedinte UCIN, regizorul Ioan Cărmăzan, preşedinte UARF şi pe criticul de film Călin Căliman. 

sedinta1

Ieri, la sediul Prefecturii Gorj a avut loc ceremonia de deschidere a evenimentului cultural, urmată de o conferință despre Brâncuși, susținută de academicianul Theodorescu și criticul Velescu. „Cele două paliere româneşti în primul deceniu al secolului XX până la începutul războiului, pentru mine, reprezintă epoca în care intelectualitatea românească modernă s-a structurat neunitar cu gusturi divergente, cu orientări divergente, şi acest lucru, după părerea mea, s-a resimţit şi în felul în care Brâncuşi a fost receptat. Deci nu ‚În lumea lui Brâncuşi’, ci ‚Brâncuşi în lumea românească’, asta este abordarea mea. (…) Depărtarea lui Brâncuşi de profesorul său, Ioan Georgescu, primul sculptor român că ceilalţi erau nişte străini, îndepărtarea de Gheorghe Lazăr, de autorul sculptorii lui C.A Rosetti, erau însemnele că la 1907, Brâncuşi era deja un om al unor morfologii care încolţiseră în mintea sa şi erau altceva decât el învăţase până atunci la Şcoala Naţională de Arte”, a spus academicianul Răzvan Theodorescu în discursul său despre Constantin Brâncuşi.

sedinta3

loading...
Loading...

Citește și

Recital extraordinar de pian la Teatrul Elvira Godeanu Târgu Jiu!

Biletele se gasesc la agentia teatrului. Pretul unui bilet 10 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.