miercuri , 22 noiembrie 2017 - 11:27

Peste 100 de meșteri populari, la Târgul „Cocoșul de Hurez”

olarit

Peste 100 de meșteri populari, din care 58 de olari înscriși în concurs, se află în aceste zile la Horezu, la festivalul „Cocoșul de Hurez”, un târg ajuns la cea de a 46-a ediție.

Aceasta este printre ultimele ediții care se desfășoară pe platoul stejarilor seculari din Horezu. Începând din anii următori, acest târg se va desfășura pe platoul Olari din zona străzii tematice unde își desfășoară activitatea un număr de 20 de meșteri ceramiști. La această ediție, pe platoul stejarilor seculari s-au adunat meșteri ceramiști din Harghita, Suceava, Vrancea, Gorj, Mehedinți și din cele trei centre din Vâlcea — Horezu, Lungești și Vlădești. În afara ceramiștilor au mai fost prezenți și alți creatori populari — sculptori în lemn, țesători de covoare, de costume populare, sticlari etc.

T.D.

loading...
Loading...

Citește și

Recital extraordinar de pian la Teatrul Elvira Godeanu Târgu Jiu!

Biletele se gasesc la agentia teatrului. Pretul unui bilet 10 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.