vineri , 20 octombrie 2017 - 6:28

Peste 17.000 de cereri depuse de fermierii gorjeni

fermieri

La Centrul Judeţean Gorj al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj au fost depuse 17.104 cereri unice de plată, pentru o suprafaţă de 64.704 hectare. Fermierii gorjeni îşi vor mai putea depune cereri, fără a fi penalizaţi, până pe 31 mai, inclusiv.

La Centrul judeţean sunt programaţi fermierii care solicită o suprafaţă mai mare de 50 de hectare teren agricol sau deţin numai animale, iar la Centrele locale fermierii care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 de hectare teren agricol, precum şi animalele aferente exploataţiei. Cererile unice de plată pot fi depuse şi după data de 31 mai 2016, în termen de 25 de zile calendaristice, dar cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare. Solicitările depuse după data de 27 iunie 2016 nu mai sunt admise la calcul, iar fermierului nu i se acordă niciun fel de plată sau de sprijin. Cererile unice de plată pot fi modificate până la data de 31 mai 2016 inclusiv, fără penalităţi, iar în intervalul 31 mai – 27 iunie 2016 inclusiv, cu penalizări de 1% pentru fiecare zi lucrătoare (penalizarea se aplică doar suprafeţei modificate după acest termen). In judeţul Gorj, sunt programați și așteptați să depună cererea unică de plată aferentă campaniei 2016, peste 23.400 fermieri.

loading...
Loading...

Citește și

Programul RABLA 2018 se extinde! Vezi ce poți să cumperi cu tichetul!

  Ministerul Mediului pregătește o serie de programe destinate reducerii poluării, printre care se află …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.