Peste 400 de oameni din CEO riscă să PLECE acasă! Alții pot să URMEZE

cariera-excavator

Situație alarmantă în carierele CE Oltenia. Aproximativ 400 de salariați de la Rovinari riscau să stea astăzi acasă. Actuala conducere a companiei nu a încheiat noi contracte pentru utilajele auxiliare fără de care utilajele mari din cariere nu pot să funcționeze. Mai mult, nu mai există contracte încheiate pentru transportul salariaților. Cele încheiate expiră astăzi.
Astfel, salariații de la cariera Rovinari nu mai au de lucru, iar ieri, se pusese în circuit o dispoziție prin care li s-ar fi cerut să stea acasă. Unul din liderii de sindicat, președintele SME Oltenia, vicepreședinte FNSE „Univers” a declarat că a luat legătura cu directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, pentru a evita o astfel de situație.

„Nu semnează nimic, nu-și asumă nimic”

Liderul precizează: „Nu există la ora actuală contracte pentru utilajele auxiliare, cum sunt buldozerele, ca să poată funcționa cele mari. Din cauza haosului de la CEO nu au fost încheiate până acum aceste contracte. Se dau dispoziții să plece oamenii acasă, vreo 400 de la Rovinari, schimburile 2 și 3, iar mâine (astăzi, n.red.)schimburile 1 și 2. Aceeași situație e în toate carierele, urmează Peșteana. Cei din Directorat, directorii aduși de la București nu își asumă și nu semnează nimic. L-am contactat pe directorul Antonie care a spus că va da dispoziție ca oamenii să vină la muncă, spunând că va rezolva situația”.Nu sunt contracte pentru transportul salariaților. „Cota de cărbune nu se poate da. Să plece ei, nu muncitorii!”

Situația este și mai gravă, mai spune liderul de sindicat: „Mâine (astăzi, n.red.) expiră și contractele pentru transportul salariaților de la carieră la sediul social. Mai mult, lipsa utilajelor afectează și acordarea cotei de cărbune. Aceasta nu se poate da în condițiile de față, totul se blochează. Vă spun, noi ne pregătim pentru mișcări în stradă, pentru proteste. Cerem ca cei care nu au încheiat aceste contracte vitale pentru cariere, neasumându-și nimic, să plece. Să plece ei, nu să fie disponibilizați muncitorii!”, a mai spus Gabriel Căldărușe.

Directorii CEO, la București

Ședința Consiliului de Supraveghere s-a ținut luni, la București, unde au participat directorii companiei. Și ieri, aceștia se aflau în Capitală, și din spusele unor oameni din CEO, aceștia au discutat despre construirea în parteneriat cu o firmă chineză, noului grup energetic de la Rovinari. Nu se cunoaște, deocamdată, stadiul proiectului, inițiat în urmă cu peste 3 ani.loading...
Loading...

Citește și

CE Oltenia a plătit generos în euro pentru participarea la Energy Strategy Summit! Biletul VIP, achitat pentru un membru al Directoratului

Cea de-a patra ediție a Energy Strategy Summit, desfășurată la Sinaia, s-a bucurat, și de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.