Pierderi și insolvențe în Energie

insolventa

Și Hidroserv intră în insolvență. Administrator judiciar va fi o firmă „clientă” a DNA și DIICOT. Anul 2016 e al insolvențelor în sectorul energetic. După Complexul Energetic Hunedoara, unul din cei mai mari producători de energie, urmează alți doi.
Este vorba despre Elcen și RADET, cei doi mari jucători care asigură căldura în Capitală, la un timp relativ scurt după ce Regia Autonomă pentru Activități Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin a intrat în faliment tot în acest an. A venit rândul Hidroserv să intre în insolvență. Hidroserv este controlată 100% de Hidroelectrica, care tocmai a ieșit din insolvență, în luna iunie după ani.

Industria, cea mai afectată

Potrivit unei analize recente a CITR, industria ocupă primul loc în topul sectoarelor economice marcate de procedura insolvenței în prima parte a acestui an, aceasta cumulează aproximativ 45% din totalul insolvențelor înregistrate la nivel național. Analiza arată că societăţile din industria energiei s-au confruntat cu dificultăți financiare în 2016, una dintre cauze fiind certificatele verzi. Companiile care produc energie verde au înregistrat pierderi de 500 de milioane de euro în 2014, declarate în 2015, iar acestea se vor adânci în 2016 și 2017.

A.C.
loading...
Loading...

Citește și

TERIFIANT! FOTO: Tânăr din Târgu-Jiu, găsit spânzurat! SCENE ŞOCANTE: CINE a anunţat familia! Ce avea scris Mihai la SITUAŢIA AMOROASĂ, pe Facebook

„Păcat că ai ales să ne lași atât de devreme!” Gest șocant al unui tânăr …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.