marți , 21 noiembrie 2017 - 17:50

Pierderi și insolvențe în Energie

insolventa

Și Hidroserv intră în insolvență. Administrator judiciar va fi o firmă „clientă” a DNA și DIICOT. Anul 2016 e al insolvențelor în sectorul energetic. După Complexul Energetic Hunedoara, unul din cei mai mari producători de energie, urmează alți doi.
Este vorba despre Elcen și RADET, cei doi mari jucători care asigură căldura în Capitală, la un timp relativ scurt după ce Regia Autonomă pentru Activități Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin a intrat în faliment tot în acest an. A venit rândul Hidroserv să intre în insolvență. Hidroserv este controlată 100% de Hidroelectrica, care tocmai a ieșit din insolvență, în luna iunie după ani.

Industria, cea mai afectată

Potrivit unei analize recente a CITR, industria ocupă primul loc în topul sectoarelor economice marcate de procedura insolvenței în prima parte a acestui an, aceasta cumulează aproximativ 45% din totalul insolvențelor înregistrate la nivel național. Analiza arată că societăţile din industria energiei s-au confruntat cu dificultăți financiare în 2016, una dintre cauze fiind certificatele verzi. Companiile care produc energie verde au înregistrat pierderi de 500 de milioane de euro în 2014, declarate în 2015, iar acestea se vor adânci în 2016 și 2017.

A.C.
loading...
Loading...

Citește și

TÂRGU JIU. VIDEO: DOI TINERI FURĂ GEANTA unei PATROANE, dintr-un MAGAZIN din PIAȚA MARE! Îi cunoașteți?

Furtul a avut loc ziua în amiaza mare, într-o alimentară din Piața Centrală din Tg …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.