Pirelli, pneuri pentru Formula 1, la Slatina!

Un plan de dezvoltare al Pirelli la Slatina implică sporturile cu motor, incluzând o unitate de producţie pentru campionatul de Formula 1 care să funcţioneze ca back-up pentru principala fabrica Pirelli destinată Formulei 1, din Turcia.

Vicepreşedintele executiv al Grupului Pirelli, Marco Tronchetti Provera, a subliniat, într-o declaraţie de presă susţinută la Slatina, că această companie aniversează 10 ani de prezenţă în România, perioadă în care s-a dezvoltat permanent. El a adăugat că fabrica de la Slatina ‘priveşte înainte’, iar investiţii se fac nu pentru următorii trei sau patru ani, ci ‘pentru următorii 50 de ani’. Vicepreşedintele Grupului Pirelli a anunţat şi că este analizată construcţia unei noi fabrici pentru producerea anvelopelor pentru biciclete. ‘La Slatina am reuşit să construim o fabrică (…) care priveşte înainte. (…) Facem investiţii pentru următorii 50 de ani. (…) Nu ne vom opri aici, ne gândim şi la construirea unei fabrici de anvelope pentru biciclete, vom intra şi în acest sector. (…) Această fabrică produce tot ceea ce înseamnă produse de înaltă tehnologie şi care asigură siguranţă, calitatea unui automobil’, a afirmat acesta.

Planul de dezvoltare implică, de asemenea, zona de producţie de la Slatina dedicată sporturilor cu motor, incluzând o unitate de producţie pentru campionatul de Formula 1 care să funcţioneze ca back-up pentru principala fabrica Pirelli destinată Formulei 1, din Turcia, se menţionează într-un comunicat al companiei.

Potrivit unui comunicat de presă al Pirelli, grupul va investi aproximativ 200 de milioane de euro până în anul 2021 la Polul Industrial din Slatina, iar noul plan de investiţii va creşte capacitatea anuală de producţie de la 10 milioane la 15 milioane de unităţi şi va crea noi locuri de muncă. ‘Investiţiiile suplimentare planificate de acum şi până la sfârşitul anului 2021 vor permite o îmbunătăţire pe mai departe a competitivităţii industriale a Pirelli la nivel European.

Astfel, suprafaţa fabricii, care încă de la începuturile sale a beneficiat de cele mai avansate tehnologii pentru fabricarea de anvelope auto pentru segmentul Premium destinat în principal pieţelor din Europa de Est, va fi extinsă la 260.000 metri pătraţi, de la 210.000 metri pătraţi în prezent.

Ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, prezent la evenimentul organizat de Pirelli la Slatina, a calificat prezenţa Pirelli la Slatina drept ‘o poveste de succes’. La Slatina au mai fost prezenţi vineri premierul Dacian Cioloş, ministrul Finanţelor, Anca Dragu, ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru.

Grupul Pirelli a fost reprezentat de vicepreşedintele executiv şi CEO, Marco Tronchetti Provera şi de directorul general executiv al Pirelli Tyres România, Giuliano Menassi, cel care conduce Departamentul de Cercetare şi Dezvoltare al Grupului. Grupul Pirelli a intrat în România în anul 2004, când a înfiinţat compania ‘Pirelli Tyres România’. Construcţia fabricii de anvelope este un proiect greenfield început în 2005, iar primele anvelope au fost fabricate în 2006.
Sursa: http://www.economica.net/pirelli-va-produce-pneuri-pentru-formula-1-la-slatina_126184.html#ixzz4Lk4YMrjW

loading...
Loading...

Citește și

Bătrân pierdut în munții Vâlcan, căutat de salvamontiști!

Un bătrân în vârstă de 84 de ani, din judeţul Hunedoara, care a plecat, marţi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *