Pițărăii din Padeș, la Gabrovo-Bulgaria!

pitarai-mascati

În perioada 11 noiembrie -11 decembrie 2016 la Gabrovo în Bulgaria va avea loc expoziția de fotografie ,,PITĂRĂII DIN PADEȘ”. „Cele 80 de fotografii realizate de artiștii fotografi Teodor Dădălău și Marinel Tira surprind în esență obiceiul Pițărăilor cu măști din Cloșani, Padeș. Sunt evidențiate atât elementele de artă tradițională cât și aspectul satirizant al măștilor, fiecare, unică în felul său, fiind asociată unei anumite tipologii, mentalități sau comportament uman. Expoziția deschide oficial Anul Carnavalului Internațional al Umorului de la Gabrovo, postură care conferă Gorjului primordialitate față de celelalte circa 100 de țări care vor participa la acest impresionant eveniment cultural ce se va desfășura pe parcursul unui an întreg” spun reprezentanții CJCPT Gorj
Vernisajul va avea loc pe 11noiembrie la orele 11, la Muzeul Mondial al Umorului și Satirei de la Gabrovo, instituție cu care CJCPCT Gorj se află în parteneriat cultural de peste cinci ani.

loading...

Citește și

MANELE şi şlapi ODIOŞI! O să-i spun cât O IUBESC!

Marea Neagră are ochii albaştri, scria cu sfială Lorelei…erau de fapt gândurile lui Ionel Teodoreanu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.