PNL, solicitare către Guvern

PNL solicită Guvernului să adopte o Ordonanţă de Urgenţă prin care să revină la decontarea integrală a navetei elevilor cu domiciliul în altă localitate decât şcoala, iar la rectificarea bugetară să prevadă aceşti bani în bugetul Ministerului Educaţiei, potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES de către vicepreşedinte PNL, Raluca Turcan.

‘Înainte de a începe anul şcolar 2016-2017, Guvernul Cioloş trebuie să rezolve problema celor 160.000 de elevi navetişti cărora li se încalcă dreptul constituţional la învăţătură gratuită. În acest moment, statul decontează în jur de 25% din costul real al abonamentului pentru naveta şcolară. Astfel, doar în ultimul an, abandonul şcolar a ajuns la 19%. România înregistrează acest procent ruşinos în condiţiile în care s-a angajat, prin Strategia Europa 2020, să ajungă în următorii patru ani la cifra de 11,3%’, se arată în comunicat.

Raluca Turcan susţine că în 2013 Guvernul Ponta a plafonat costul abonamentelor elevilor navetişti la 26 lei/3 km + 2 lei/km, iar acum vedem că rata de abandon şcolar a crescut cu 2%.

‘Doar în primul an de la aplicarea acestei plafonări s-au înregistrat 35.000 de copii care au abandonat şcoala. Este o cifră enormă’, mai spune Raluca Turcan.

Vicepreşedintele PNL cere ca ‘Guvernul României să abroge articolul 15 din OUG nr. 29/2013 pentru a nu discrimina unul din cinci elevi navetişti care renunţă la studii din cauza costului aferent navetei şcolare. PNL a susţinut în Parlament un proiect de lege pentru abrogarea prevederilor OUG nr. 29/2013.’

Sursa: Dcnews.ro

loading...
Loading...

Citește și

Incendiu violent într-o pădure! 175 de oameni intervin – pericol de EXPLOZIE!

Peste 175 de pompieri, padurari si voluntari intervin, duminica, in localitatea Asau, judetul Bacau, pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *