Polițiștii au împânzit străzile din Târgu Jiu

În perioada 12-18 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au continuat acţiunile preventive în sistem integrat, în  scopul  diminuării riscului de producere a accidentelor rutiere, acţionând pentru combaterea indisciplinei pietonilor şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public, pe raza municipiului Târgu-Jiu.

 În acțiuni au fost implicați un număr de 7 polițiști zilnic, în urma cărora au fost aplicate 60 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 (din care 32 pt. pietoni, 15 pt. neacordare prioritate pietoni), în cuantum de 12.800 lei. De asemenea, au fost reținute 24 de permise de conducere (din care 15 pt. neacordare prioritate pietoni) și 4 certificate de înmatriculare.

 Totodată, în aceeași perioadă, la nivelul județului Gorj, s-a desfășurat o acțiune privind folosirea centurii de siguranță si a dispozitivelor de retenție omologate, inclusiv a celor de tip HANDS FREE, precum și obligaţia conducătorului de motocicletă sau moped, ori a persoanelor transportate pe acesta, de a purta cască de protecţie omologată, în timpul deplasării pe drumurile publice.

 La nivelul județului Gorj, au fost implicați în acțiuni un număr de 56 de polițiști zilnic, în urma cărora au fost constatate peste 700 de abateri pe această temă.

 Acest gen de acțiuni vor fi organizate de polițiști și în perioada următoare, pentru prevenirea accidentelor rutiere și salvarea de vieți.

loading...
Loading...

Citește și

UPDATE: Ghidul expediției de rafting pe Jiu, RESUSCITAT!

Un grup de persoane (18 din primele date) ar fi organizat rafting pe Defileul Jiului, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *