duminică , 17 decembrie 2017 - 6:12

Poliţiştii vor avea salarii mai mari

bani-cmk

Noul ministru al Afacerilor Interne, Ioan Dragoş Tudorache, s-a întâlnit cu vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă. În cadrul întâlnirii s-au discutat mai multe probleme legate încadrările din sursă externă, dar şi de creşteri salariale. 
„În luna noiembrie 2016, pentru completarea de posturi vacante, va avea loc o nouă etapă de încadrări din sursă externă (inclusiv de reîncadrare a unor poliţişti disponibilizaţi în 2011). Promisiunea fermă a ministrului Afacerilor Interne a fost că până la 1.000 de agenţi, care îndeplinesc condiţiile legale, vor fi trecuţi în corpul ofiţerilor de poliţie, prin concurs sau examen”, se arată într-un comunicat al SNPPC. Totodată, SNPPC mai precizează faptul că, “începând cu zilele viitoare, circa 3.000 de poliţişti, cu precădere agenţi de poliţie, vor beneficia de venituri crescute, deoarece salariul de funcţie se va raporta la suma minimă de 1.250 lei, conform „H.G. nr. 1.017/2015 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată. Personalul contractual şi funcţionarii publici din MAI vor beneficia, în temeiul OUG nr. 43 din august 2016 (referitoare, în esenţă, la salarizare), de venituri mai mari, ordinul de ministru, în acest sens, urmând a fi finalizat în cursul săptămânii curente. În luna noiembrie 2016, pentru completarea deficitului de posturi vacante, va avea loc o nouă etapă de încadrări din sursă externă (inclusiv de reîncadrare a unor poliţişti disponibilizaţi în 2011). Promisiunea fermă a ministrului Afacerilor Interne a fost că până la 1.000 de agenţi, care îndeplinesc condiţiile legale, vor fi trecuţi în corpul ofiţerilor de poliţie, prin concurs sau examen (după caz, conform statutului), urmărindu-se preponderent încadrarea domeniilor de activitate operative, cum ar fi: judiciar, ordine publică, poliţie rutieră, arest-transfer etc.”, se mai arată în comunicat.
loading...
Loading...

Citește și

Dezbateri importante organizate de ITM cu angajatorii, confederaţiile patronale şi sindicatele din Gorj

Inspectorii de muncă ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, s-au întâlnit, al finele săptămânii trecute, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.