Polițistul Pasăre, cel care a cerut „păsărică” unei tinere în postul de poliție, condamnat la închisoare

pasare

Magistrații Judecătoriei Tg-Jiu l-au condamnat, ieri, pe fostul șef al Postului de Poliție Urdari, Nicu Pasăre, pentru comiterea infracțiunii de favorizarea făptuitorului, folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și uz de fals. În urmă cu exact un an, polițistul era reținut pentru 24 de ore, după ce a fost acuzat de o tânără că i-a cerut să întrețină raporturi sexuale în sediul postului de poliție pe care-l conducea.

Agentul Pasăre trebuie să frecventeze programe de reintegrare socială

Fostul șef al Postului de poliție Urdari a fost condamnat de judecători la 2 ani de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității. Magistrații au decis că agentul Nicu Pasăre merită un an de închisoare pentru folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, un an și două luni pentru favorizarea făptuitorului, un an pentru fals intelectual și șase luni pentru uz de fals. Pedepsele au fost contopite, iar judecătorii au adăugat un spor de zece luni la cea mai grea dintre acestea.
De asemenea, polițistul a fost obligat să presteze muncă în folosul comunității la Primăria comunei Bîlteni sau la Liceul Tehnologic Bîlteni și să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.
Acuzațiile procurorilor

În data de 19 octombrie, anul trecut, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu l-au reținut pe Pasăre, sef al postului de poliție de la Urdari, la acea dată, după un flagrant pus la cale de o femeie pe care polițistul o prinsese la furat, dar pe care o scăpase de un dosar penal în schimbul unor favoruri sexuale.
Potrivit actului de inculpare, în luna iulie a anului trecut, Bebe Rică Tauru și concubina acestuia, Alexandra Simina Podărelu, au fost prinși de șeful de post Nicu Pasăre, după ce furaseră cărbune. Polițistul a convenit cu femeia să nu-i întocmească dosar penal concubinului acesteia, întrucât acesta mai era cercetat penal în alte cauze. Procurorii au descoperit că, în procesul verbal, polițistul a atestat în mod mincinos faptul că la data respectivă a surprins-o numai pe Simina Podărelu în timp ce transporta cărbune sustras, iar în aceeași zi, în timp ce se aflau în sediul Postului de Poliție Urdari, polițistul a pretins favoruri de natură sexuală pentru a nu-și îndeplini în mod corespunzător activitatea de cercetare penală și de a soluționa favorabil cauza. Pentru întreținerea raporturilor sexuale, Nicu Pasăre a convenit cu femeia ca aceasta să-l contacteze după data de 23 august, când polițistul urma să se întoarcă din concediu, iar concubinul acesteia părăsea țara.
Femeia l-a denunțat pe polițist, iar procurorii i-au organizat un flagrant. Pasăre i-a pretins și a încercat să întrețină raporturi sexuale cu femeia chiar în sediul postului de poliție și ”i-a cerut explicit acesteia să întrețină raporturi sexuale: «Scurt, aicea, cinci minute», iar în acest sens a prins-o pe martoră de în brațe și a atins-o în zona sânilor, peste hainele cu care era îmbrăcată”, se arată în rechizitoriu. Simina Podărelu nu este singura femeie care a depus plângere împotriva polițistului, ci și o angajată a unei firme de pază pe care Pasăre o inspecta frecvent la locul de muncă, în turele de noapte şi îi cerea favoruri de natură sexuală.

Adrian Georgesculoading...
Loading...

Citește și

Accident SPECTACULOS pe Defileul Jiului, după tragedia din Ungaria! Ce a făcut o ŞOFERIŢĂ şi cum arată mașina tinerei

Trei tineri au scăpat miraculos cu viață, după ce au fost implicați într-un accident spectaculos …

2 comentarii

  1. individul mai e politist ? nu a fost dat afara din politie ????!!!!!

  2. Agentul Pasare a devenit agentul ,,,,pasarica .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *