Postacii retardați!

ionut-catrinaAm observat treaba asta din 2014, din preajma alegerilor prezidențiale. Timid, chiar foarte timid, chestiunea a început să suscite interesul unora sau altora chiar din 2012, când defunctul USL era pe cai mari. Despre ce-i vorba? Cu ajutorul rețelelor de socializare, formațiunile politice atacă un domeniu ce nu prezenta interes până acum vreo câțiva ani: informația on-line, ce ajunge rapid la un consumator leneș, dar amator de știri etc.

Informarea în mediul virtual ar trebui făcută în mod profesionist, legal și cât se poate de transparent. Cum cetățeanului îi este lene să mai realizeze conexiuni logice, mediul virtual îi oferă – aproape de-a gata – judecăți de „valoare”, explicații „pertinente” etc. Atunci apar în schemă postacii „de nunți și alte evenimente”, cum îi numește un bun prieten. Ăștia (mai exact, unii) nu-s chiar de la coada vacii. Scopul principal: promovarea unor idei și diluarea, până la dispariție, a unor alte idei concurente. Totul pe bani de la un partid ori altul și treabă făcută la modul cât mai vulgar, grosolan și jegos cu putință. Pe principiul „ba pe-a mă-tii, că e curvă”, postacii „de evenimente” își fac conturi false, manevrează ceva informații grozav de suspecte și aruncă pe piață – citiți, vă rog, pe net – tot soiul de bălării. Se ajunge la un întreg scandal, cu invective din domeniul anatomic, zoologic și religios. Ați văzut, cu 3-4 luni înaintea alegerilor, câte ființe (fără poze ori alte date de identificare) apar pe rețelele de socializare? Ce să fie oare? Frustrare, frică ori spirit de conservare?

Mai toate formațiunile politice au asemenea căței. Care, pe lângă mușcatu’ cururilor adversarilor și jignirea oricui nu e de acord cu ideile partidului X ori candidatului Y, au o mare problemă: sunt agramați. Au lipsit de la clasele primare, i-a durut în poponeață de problemele limbii române și ale logicii? Probabil. De fapt, e sigur. Dacă tot ești retardat, crezi tu, postacule, că-i nevoie să ne și arăți?! Te credeam pe cuvânt, pe bune!

Postacul retardat lucrează uneori de capul lui. Da, puținii neuroni din tărtăcuța-i plină de chestii îl determină să posteze tot soiul de inepții. Evident, scrise cu același posterior păros. Da, lucrează uneori fără bani. Cum s-ar spune, din crez, din simțire.

Ăia de-s plătiți se bat, la nivel de penibilitate absolută, cu ăia de simt, de trăiesc. Acum este iarăși campanie, e firesc să-i vedeți/citiți/simțiți pe rețelele de socializare. Libărcile (dez)interesate sunt acolo. Adulmecă, scot armele. Postesc, jignesc, fac de toate. Când va trece tura asta de alegeri, vor intra la hibernare. Mai e ceva până data viitoare. Dar va fi iar nevoie de ei, asta e sigur.

P.S.: În mod normal, acțiunea asta de „decredibilizare” (o treabă destul de complexă, sensibilă și periculoasă) o fac oameni pricepuți într-ale manipulării. Oameni pe care nu-i cunoști. Invizibili, dar mereu acolo. Oameni ce-s experți în disimulare și-n „gâdilarea” unor senzații ale creierelor celorlalte persoane din mediul on-line. De ei se vorbește c-au gâdilat „piața” în 2014. Și pe la început de noiembrie 2015. Eu nu-s adeptul teoriei conspirației. Dar asemenea oameni există 100%. Care rar lucrează de capul lor. Dar acei oameni lucrează pentru un bine comun.

loading...
Loading...

Citește și

Alo, Finanțele? Nu mai faceți mișto de noi!

În ultimele 10 luni (aveți atașată și o fotografie mai jos) sumele câștigătoare la Loteria …

Un comentariu

  1. Domnu’ Catrina mi-a placut ieditorialu’ lu’ matale ! Ai descris ezact , da’ ezact , fenomenu’ ! Cred si io c-ai scris asa bine , dac-ai avut langa talica ezemplu’ perfect de postac …Atacuri la comanda pentru cine plateste mai bine …Promovare violenta de idei si diluarea altora…Judecati de”valoare” si esplicatii „pertinente” …Muscatu’ cururilor si jigniri …Ineptii si penibilitati …Invective din domeniul anatomic si zoologic …Si , bineinteles , ” ba pe-a ma-tii ” …Toate astea si multe , multe altele le gasesti aici , pe pagina pe care-ti plasezi ieditorialu’ , la colegu’ lu’ matale , ala de se crede ” jurnalist ” adevarat , „domnu’ ” Matei , Claudiu Matei ! Ia fa talica un iefort si citeste ieditorialele lu’ ” jurnalistu’ ” respectiv si cu surprindere (sau nu) vei gasi acolo toate elementele de care zici matale , demne de gandirea unui postac retardat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *