Preoții ar putea primi locuințe sociale de la primărie

Pe modelul medicilor sau al profesorilor care muncesc în mediul rural,utoritățile locale ar putea fi obligate prin lege să acorde locuințe sociale preoților, care primesc parohie în comunele sau orașele unde se stabilesc să muncească,dacă ”Legea preoților”,ce urmează să fie depusă la Parlament va fi votată de senatori și deputați.

Concret,fiecare primărie din România va fi obligată să pună la dispoziție o locuință de serviciu preoților,indiferent de cultul pe care-l reprezintă atunci când se prezintă la noul lor loc de muncă.

”Sunt foarte mulți preoți care stau prin chirie sau fac naveta zilnic ca să vină să-și păstorească enoriașii.Aceștia au lefuri foarte mici,în special cei tineri,iar după ce își plătesc dările nu mai rămân cu aproape nimic.Așa cum primesc medicii sau profesorii,așa ar trebui să fie tratați și preoții.Să le fie subvenționată măcar o parte din chirie”,declară pentru Libertatea inițiatorii legii. Mai mult,legea spune că aceștia ar putea să își cumpere locuința de la primărie. ”Ar fi ideal sî își poată cumpăra casa în care stau,la prețuri mai decente de la primărie.Chiria să se transforme sî zic în rata lunară”,mai spune alesul.

Sursa: Libertatea.ro

loading...
Loading...

Citește și

A intrat BEAT cu mașina în mai mulți COPACI!

La data de 23 mai a.c., poliţişti din cadrul Poliției Orașului Novaci au fost sesizați …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *