PRESA a EXPLODAT! CE a declarat președintele Iohannis

Presedintele României a cerut „toleranță și acceptare” a minorităților miercuri in timp ce  cea mai înaltă instanță a națiunii consideră posibilitatea de a recunoaște în mod legal o căsătorie de același sex între un cetățean S.U.A. și un român.

Klaus Iohannis, un etnic german și luteran, a remarcat faptul că el a aparținut unor două minorități. „Toleranța și acceptarea celorlalți sunt vitale. Acestea sunt valorile in care cred”, a spus el.
Curtea Constituțională se va pronunța săptămâna viitoare la cererea petiției de a recunoaște uniunea cuplului, care este în prezent nevalid în România. InfluentaBiserica Ortodoxă Română se opune petiției.
Claibourn Robert Hamilton, un designer grafic american si Adrian Coman, un activist pentru drepturi, au trimis o petiție instanței să recunoască căsătoria lor. S-au căsătorit în Belgia, în 2010, unde căsătoriile între persoane de același sex sunt legale, și locuiesc în Statele Unite ale Americii.

Ei au lansat o luptă legală in anul 2012, pentru ca căsătoria lor sa fie recunoscuta în România, după ce planurile lor de relocare pentru muncă au fost abandonate din cauza unui refuz de către autoritățile de imigrare de a recunoaște uniunea lor.Instanța a amânat de două ori luarea unei decizii în cazul lor.
În comentariile neobișnuit de deschise către organizațiile străine de știri, Iohannis a spus: ,,Fanatismul religios nu ajuta societatea. Dacă a fi creștin înclină spre fanatism …. acesta trimite un semnal greșit.”

Grupurile religioase in frunte cu Biserica Ortodoxă doresc constituția modificată in care să se afirme că căsătoria este o uniune între un bărbat și o femeie. Constituția spune în prezent că căsătoria este o uniune între soți.

sursa: https://rodiagnusdei.wordpress.com/2016/10/19/agnus-dei-presa-americana-explodeaza-cu-declaratia-presedintelui-iohannis-in-favoarea-tolerantei/

loading...
Loading...

Citește și

FOTO! Accident la Drăgoieni! Două mașini IMPLICATE!

Două mașini s-au ciocnit în această dimineață, pe raza localității Drăgoieni, în același loc în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *