Președintele pandurilor face avancronica pentru România – Elveția: „Va fi destul de dificil”

romania-nationala

Ca și român, Narcis Răducan își dorește ca „tricolorii” să depășească faza grupelor la Euro, iar ca „pandur” îl vrea pe Săpunaru până în ultimul act al Turneului Final.

Fost atacant și actual președinte de club, Narcis Răducan trăiește la maxim evenimentul numărul unu din această perioadă –Turneul Final al Campionatului European din Franța, acolo unde și reprezentativa României este prezentă după o absență de 8 ani. După eșecul la limită suferit de trupa lui Anghel Iordănescu în primul meci al grupei A, în compania naționalei „cocoșului galic”, Răducan este de părere că România va avea o misiune dificilă în a se califica în optimi. Șeful pandurilor vede ca decisivă partida de astăzi, cu Elveția: „Ca și român îmi doresc din suflet o calificare mai departe a naționalei, dincolo de faza grupelor. Ca și om de fotbal realizez însă, că va fi destul de dificil. Am urmărit cu interes și primul joc cu Franța și chiar am rămas puțin surprins de evoluția băieților, păcat de acel eșec la limită. Acum ne așteaptă două meciuri foarte grele. Bineînțeles, primul și cel mai important va fi cu Elveția, o formație aproape de nivelul nostru, dar destul de incomodă. Dacă vom învinge în această miercuri, eu zic că șansele României cresc exponențial de a ieși din grupe. Va fi un joc foarte strâns, e posibil orice rezultat. Ca să fim siguri 100% de calificare, avem nevoie de două victorii în ultimele două partide din grupă”, crede Narcis Răducan.

Interes și pentru… Săpunaru

Dincolo de patriotismul lui Narcis Răducan, președintele pandurilor recunoaște că o eventuale calificare a naționalei în optimile Euro 2016 ar aduce și ceva bani la Târgu Jiu. E vorba evident, de prezența lui Cristian Săpunaru în tricoul României, pentru fiecare zi petrecută alături de națională în Franța, jucătorul pandurilor aducând în conturile echipei gorjene câte 2.800 de euro. Ori, o prelungire a „sejurului” lui Săpunaru la Euro, dincolo de faza grupelor, ar rotunji semnificativ suma finală pe care Pandurii o va primi de la UEFA. Astfel, Narcis Răducan nu poate fi altfel decât subiectiv vis-a-vis de prezența României la Turneul Final: ”Bineînțeles, urmăresc îndeaproape evoluția și rezultatele echipei naționale pentru că și clubul Pandurii este direct interesat. Vă dați seama că e un motiv în plus pentru noi ca România să depășească faza grupelor, cu cât Săpunaru va avea mai multe meciuri și un parcurs cât mai lung la Euro, cu atât mai mulți bani vor veni la Târgu Jiu de la UEFA. Deci dacă ar fi după mine, aș dori ca România să se oprească în finală!”, mărturisește președintele pandurilor.

 

Tranșant în privința cazului Alibec

Zilele trecute, în jurul primei reprezentative a izbucnit un puternic scandal legat de unul dintre cei mai controversați fotbaliști antrenați de ”Tata Puiu” –Denis Alibec, care ar fi fost surprins fumând chiar în vestiarul echipei naționale, în pauza meciului de la Euro, România – Franța. Deși nu vrea să dea verdicte în privința cazului Alibec, președintele pandurilor, Narcis Răducan, se arată total împotriva unor asemenea… ”fumuri”! ”Nu cred că s-a întâmplat vreodată să fumeze vreun jucător de la Pandurii în timpul programului și mai ales în vestiar. E clar că eu, ca și fost jucător, nu pot să fiu din start de acord cu un asemenea comportament și aș lua imediat măsurile de rigoare. Nu știu însă, dacă este întru totul adevărat ce s-a întâmplat la Euro cu Alibec, e posibil să fie doar niște simple speculații. Ar fi păcat, e un fotbalist talentat și valoros și chiar sper să nu fie nimic adevărat”, a declarat Răducan.

 

 

loading...
Loading...

Citește și

Dacă va începe noul sezon, Pandurii va juca tot la Motru

Până la „noi ordine”, mai precis de la tribunal, Pandurii va rămane tot la Motru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.