Primar ALES, în arest

După ce a fost ales la alegerile locale, pentru un nou mandat de primar, Cătălin Cherecheș a încercat din nou să iasă din arestul Poliției Baia Mare, de data asta folosindu-se de o cerere de eliberare pe cauțiune.
După ce a intrat destul de optimist în sala de judecată, primarul reales al municipiului Baia Mare, nu a petrecut prea mult timp în spatele ușilor închise, deoarece judecătorul nu a admis în principiu discutarea cererii de eliberare pe cauțiune. ”Noul Cod de Procedură Penală prevede că cererile de acest gen se supun aprobării în principiu după care se stabilește valoarea cauțiunii și se judecă pe fond. În cazul de față, nu s-a admis nici în principiu”, a declarat avocatul lui Cherecheș, Tiberiu Ban.

După o scurtă deliberare, judecătorul desemnat să judece această cerere a decis: ”Respinge ca nefiind îndeplinite condiţiile pentru admisibilitatea în principiu a cererii de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauţiune formulată de inculpatul Cherecheş Cătălin”.

În prezent, dosarul penal în care Cherecheș este acuzat de luare de mită, se află în faza de cameră preliminară la Tribunalul Maramureș, mai exact în faza de depunere a excepțiilor. După ce aceste excepții vor fi discutate și dezbătute în fața părților, DNA și avocații lui Cherecheș, judecătorul va putea dispune sau nu, trimiterea dosarului spre judecată.

Sursa: www.evz.ro

loading...
Loading...

Citește și

Între secetă şi vijelii! Fenomene extreme!

România este lovită de fenomene extreme. Secetea distruge tot ce e în cale. La Buzău …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *