Primăria Târgu-Jiu se ÎMPRUMUTĂ 10 milioane de lei în bancă!

lucrari-stadion-(1)
Primăria Târgu-Jiu va scoate la licitație contractarea unui credit de 10 milioane de lei, bani care sunt necesari pentru asigurarea cofinanțării lucrărilor la Stadionul municipal. Consilierul local Eduard Lădaru nu a fost de acord cu acest proiect, având chiar și un schimb de replici acide cu secretarul Primăriei.

Potrivit reprezentanților Primăriei Târgu-Jiu, împrumutul este necesar deoarece autoritatea publică trebuie să achite partea sa din cofinanțarea necesară realizării noului Stadion Municipal. În perioada următoare, va fi organizată o licitație privind contractarea unui credit de 10 milioane de lei (100 de miliarde de lei vechi n.red.), iar banca ce va oferi cele mai bune condiții va fi câștigătoare. „Este vorba de o sumă de 10 milioane de lei, bani pe care ne-am angajat noi să îi folosim pentru cofinanțarea care ne revine nouă la Stadionul municipal. Este o sumă pe care Primăria Târgu-Jiu se împrumută, iar cu acest credit gradul de îndatorare crește la 7%. Cred că acest credit este contractat pe patru ani. Această creditare va fi scoasă la licitație, iar condițiile cele mai bune pe acre le vom primi de la bănci va sta la baza împrumutului. Banii vor fi folosiți la cofinanțarea la Stadion, partea noastră de investiție înseamnă amenajarea peisagistică și alte lucrări”, a spus Aurel Popescu, viceprimarul municipiului.

Lădaru, nemulțumit

ladaru02
Reprezentanții primăriei invocă o hotărâre de consiliu din februarie 2015, când s-a aprobat această cofinanţare. Proiectul prin care se cererea aprobarea împrumuturi a fost suspus votului consilierilor locali, dar Eduard Lădaru, de la ALDE s-a opus: „Trecem ca acceleratul prin gară și nu dăm detalii care țin de regulament. Dacă vreți vă citesc din regulament că îl încălcați. Păi de ce să ne împrumutăm 10.000.000 lei, domnule primar. Eu sunt împotrivă, nu treceți acolo unanimitate când eu nu vreau să votez pentru aprobare. Regulamentul spune foarte clar că dezbaterea începe prin prezentarea pe scurt a inițiatorului. Dacă așa este legea cum să nu mai intervină!? Sunt împotriva acestui proiect. (…) Am fost doar la una dintre comisii și vreau ca inițiatorul proiectului să îl mai prezinte o dată”, a spus Eduard Lădaru, consilier local din partea ALDE. Proiectul a fost probat prin votul celorlalți consilieri.

loading...
Loading...

Citește și

Mașină incendiată la Târgu-Jiu. Cine sunt suspecții! De la ce A LUAT FOC

Un autoturism Dacia Logan, scos din uz, a fost incendiat, marți seara, în zona Artego. …

Un comentariu

  1. Asa nea Florine da i dracu pe liberalii astia care ,, se opun ,, . Amaneteaza primaria pentru urmatoarea suta de ani . Da i dracu de prosti ca ei nu stie economie socialista , ei nu stie cum se construieste socialismul si cum inainteaza Tg Jiu ul spre comunism,,,,, in zbor .Sau , ma rog ,,,,,in picaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *