Primarii din Gorj nu se implică în campania de sterilizare GRATUITĂ a patrupedelor

clinica-veterinara-mobila_3

Asociația Pro Animals din Târgu-Jiu a demarat în vara acestui an un program de sterilizare și castrare gratuită a câinilor și pisicilor din Gorj, prin intermediul singurei Clinici Veterinare Mobile existente în județ. Din păcate, deși reprezentanții Clinicii fac sterilizările gratuit, nu u parte, întotdeauna, de sprijinul autorităților locale.
Inaugurarea Clinicii Mobile a avut loc pe data de 14 iulie, după având loc câteva mini-campanii în mai multe localități din județul Gorj. Deși, de ani de zile, primarii din localitățile Gorjului s-au plâns că nu mai știu cum să rezolve problema câinilor fără stăpân și înmulțirea lor, acum, când au ocazia unei soluții gratuite, nu se implică. Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare din Gorj spun că își doresc mult mai multă implicare din partea administrațiilor publice locale. Potrivit conducerii DSV Gorj, unii primari s-au arătat reticenți, deși nu cu mult înainte se plângeau că au mulți câini fără stăpân pe raza localităților pe care le administrează. „Au fost și primari reticenți, trebuie să recunosc, mai ales că mă așteptam la alte reacții, la mult mai multă implicare. Primăriile trebuie doar să asigure o sursă de curent pentru clinica mobilă. A mers bine acolo unde s-a deplasat Clinica și doamna doctor Paraschiv. Au fost la Rovinari, Motru și Sadu. Zilele acestea au fost la Târgu-Cărbunești. Va urma deplasarea la Bîlteni, Alimpești și Berlești. Până acum au fost sterilizate în jur de 40 de câini și pisici. Acțiunea este gratuită pentru cetățeni, își pot aduce animalele, dar de cele mai multe ori nu prea află de faptul că medicul se deplasează în localitate. Trebuie ca autoritățile locale să se implice mai mult”, a spus Nicolae Călescu, directorul DSV Gorj.

Clinica mobilă, unică în regiune

Clinica Mobilă a fost achiziționată de către Asociația Pro Animals, în luna mai 2016, cu ajutorul organizației Pro Animals Finlanda, din dorința de a veni în sprijinul autorităților, dar și a cetățenilor, cu o soluție eficientă, umană și civilizată pentru rezolvarea problemei câinilor și pisicilor fără stăpân. Este singura Clinică Mobilă din țară, deținută de către un ONG de profil, dotată la standarde europene, cu echipament necesar intervențiilor chirurgicale. Scopul principal al programului desfășurat de Clinica Veterinară Mobilă este controlul reproducției și reducerea, în timp, a numărului animalelor fără stăpân, prin derularea unor Campanii de Sterilizări Gratuite a câinilor și pisicilor, în colaborare atât cu Primăriile din județul Gorj, cât și cu persoane private/ONG-uri/instituții. Programul este unul de stopare a fenomenului, de prevenție pe termen lung, de îmbunătățire a calității vieții animalelor și de responsabilizare și conștientizare a cetățenilor. „Clinica Veterinară Mobilă se va deplasa oriunde în județ, acolo unde există cereri, drept urmare așteptăm ca Primăriile interesate, dar și iubitorii de animale, să ne contacteze. Acest program va fi oferit gratuit, în limita fondurilor disponibile, cu susținerea organizațiilor partenere din Finlanda și Germania”, a spus Patricia Paraschiv, medicul veterinar care se ocupă de Clinica Mobilă.


loading...
Loading...

Citește și

Vezi ce evenimente au loc la Padeș și la Tismana!

În zilele de 30 şi 31 mai 2018, începând cu ora 16: 00, Agenţia pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *