Primarul şi-a luat cadourile înapoi! 1.200 de oameni, BUNI DE PLATĂ

pachete

Situaţie fără precedent. Peste 1.000 de oameni nevoiaşi trebuie să dea înapoi echivalentul în bani al cadourilor primite de la primărie cu ocazia sărbătorilor. Şi asta deoarece primarul a sesizat Curtea de Conturi, fără să se aştepte că instituţia va da o astfel de soluţie.
Graţie unei reclamaţii de prin 2012, pe care actualul primar al comunei Fărcăşeşti, Constantin Drăgoescu, a trimis-o Curţii de Conturi, localnicii care au beneficiat de cadourile de la primărie sunt puşi acum în situaţia de a-şi întoarce buzunarele pe dos, fără să fie vinovaţi de vreo încălcare a legii.

Curtea de Conturi a găsit aceeaşi situaţie şi în 2010

Curtea de Conturi a constatat nereguli la Primăria Fărcăşeşti, în urma reclamaţiei actualului primar împotriva edilului de la vremea respectivă, Dănuţ Bălu. Drăgoescu l-a reclamat pentru pachetele alimentare făcute cadou nevoiaşilor din comună, cu ocazia sărbătorii Crăciunului, în ideea ca sumele să fie imputate predecesorului său. Curtea de Conturi a „săpat” mai adânc, găsind aceeaşi situaţie şi în 2010, pe vremea fostului primar Vasile Pârvulescu. Numai că instituţia nu a imputat sumele foştilor primari, ci, fix localnicilor beneficiari la acea vreme de pachetele de la primărie.

„Totul se întoarce ca un bumerang”

În această situaţie, oamenilor nu le rămâne decât să plătească oalele sparte fără să aibă vreo vină, la solicitarea expresă a actualului primar, Constantin Drăgoescu: „Intenţia sa a fost ca aceste sume să-i fie imputate fostului primar, Bălu. Nu s-a întâmplat asta. Va lua banii celor 1200 de oameni pentru pachetele de alimente date şi de Pîrvulescu în anul 2010 până în 2012. Curtea de Conturi a dat termen ca până la 2 ianuarie 2017 să recupereze sumele de bani. Totul se va întoarce ca un bumerang asupra lui Drăgoescu pentru că el a reclamat în 2012 aceste lucruri. Oamenii trebuie ajutați, apărați, nu jupuiți. Cine ştie ce surprize vor mai apărea…” a declarat unul din consilierii locali, Marius Bălu.
loading...
Loading...

Citește și

Fostul inspector șef al IPJ, Caragea, către ex-procurorul Sichitiu: „Bețivanule, iar mâncași via cu arac cu tot”

Scandal cu jigniri, pe facebook, între fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Gorj, …

2 comentarii

  1. Bai nerusinatule, tu vii in comuna asta doar la sedinta sa iti iei banii tu respiri ma aer cu praf de carbune ca noi toti ceilalti? Ca oamenii au fost somati sa dea banii inapoi pe pampersi si izmenele care le a dat bunul tau unchi cu delapidare de 7 miliarde . de ce nu pomenesti nimic? Cine esti ma tu ? Imi e rusine ca o comuna precum farcasestiul are in componenta consiliului oameni cu o valoare mai mica decat bunica maria care v a votat pentru plimbarile la manastiti . Ma intreb pana cand o sa publicati astfel de articole probate in nici un fel?

  2. Va traso Bălu 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.