Primul radar-pistol a ajuns în mâinile polițiștilor gorjeni! Recordul de viteză, atins la Crasna


Polițiștii gorjeni folosesc, de luni, un pistol radar de ultimă generație, care poate înregistra viteza unui autovehicul pe o rază de aproximativ 1.200 de metri. ”Recent, Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a fost dotat cu un cinemometru laser, aparat radar tip pistol, pentru detectarea vitezei de deplasare a autovehiculelor. Aparatul poate stoca înregistrări video cu toate detaliile autovehiculului aflat în mișcare, dar şi trăsăturile faciale ale conducătorului auto, acţionând pe o rază de aproximativ 1.200 de metri”, anunță reprezentanții IPJ Gorj.

Primul echipament de acest fel, din județ, nu este detectabil de sistemele antiradar și a fost folosit deja în Gorj, zeci de șoferi fiind sancționați în prima zi. 28 dintre ei au rămas fără permisul de conducere.

”Aparatul a fost folosit în acțiunile organizate de polițiști, în data de 11 iunie fiind aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 42.000 de lei și reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 28 de permise de conducere, pentru depășirea vitezei legale. Cea mai mare viteză a fost înregistrată pe raza localității Câlnic, de 182 km/oră. Poliţiştii reamintesc conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și pun în pericol circulaţia pe drumurile publice că pot fi sancţionaţi contravenţional de echipajele rutiere aflate în trafic, cu autospeciale inscripţionate sau neinscripţionate. Cuantumul sancțiunilor pentru nerespectarea limitelor legale de viteză poate varia între 290 şi 2.900 lei, iar ca măsură complementară poate fi dispusă şi reţinerea permisului de conducere pe o perioadă de până la 90 de zile”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

FOTO: Șarpe de peste un metru, găsit sub capota unei mașini

Un șofer din Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți, a descoperit, joi, la motorul mașinii sale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.