Probleme cu stocurile de cărbune

cariera-carbune

Guvernul a alocat mai puține servicii de sistem în această iarnă față de cea de anul trecut, când au fost probleme cu stocurile de apă și de cărbune, a declarat, marți, secretarul de stat în Ministerul Energiei Corina Popescu, într-o conferință de specialitate, arată presa centrală.

„Avem un proiect de Hotărâre de Guvern pentru perioada 15 noiembrie — 15 martie, cu posibilitatea de prelungire până la sfârșitul lunii martie, cu privire la obligativitatea constituirii stocurilor de combustibil pentru această perioadă și alte măsuri suplimentare. Am alocat prin acest HG mai puține servicii de sistem decât anul trecut, când erau probleme cu stocurile de apă, când erau oarecare probleme cu stocurile de cărbune. Anul acesta ne-am limitat la a interveni în această piață. Practic, s-a alocat doar o cantitate limitată de rezervă terțiară lentă pentru grupurile care folosesc păcură, acestea putând interveni doar în condiții extreme unde temperaturile sunt foarte scăzute, consumul de gaze este foarte mare și să existe un backup pentru partea aceasta”, a spus Popescu.

Stocurile de cărbune, „mai bune” decât anul trecut

Secretarul de stat a mai spus: „Avem oarecare probleme cu stocurile de cărbune. Stocurile sunt mai bune decât cele de anul trecut și sper ca, prin anumite măsuri pe care le-am luat prin această Hotărâre de Guvern, în perioada următoare să se stabilizeze problemele și din această perspectivă. Am constituit deja comisia interministerială care va urmări ceea ce se întâmplă în sistemul energetic. Mâine vom avea prima ședință. Am încercat să facem puțin lucrurile altfel”.

loading...
Loading...

Citește și

Termenul de depunere a cererilor de plecare voluntară din CEO a EXPIRAT! NOTIFICĂRI la AJOFM

Angajații din CE Oltenia care au vrut să intre în programul de 200 de disponibilizări …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *