PROBLEME mari cu BANII. De ce le e FRICĂ PRIMARILOR!

stamatoiu

Edilii din județ așteaptă, ca pe pâinea caldă, rectificarea bugetară pentru a-și achita datoriile și a plăti salariile profesorilor și a asistenților persoanelor cu handicap.

Primarii din județ au probleme mari din cauza lipsei banilor. Guvernul tehnocrat nu a făcut, nici până acum, o rectificare bugetară, deși mai este o lună până la sfârșitul anului. La Scoarța, primarul a decis să oprească iluminatul câteva ore pe timp de noapte pentru a face economii. Ion Stamatoiu se teme că nu va avea bani nici măcar să achite lefurile angajaților în luna decembrie.”Pentru Scoarța, rectificarea de buget era mană cerească. Ne confruntăm cu probleme. Avem de încasat vreo 31 miliarde lei vechi din amenzi de circulație și alte tipuri de amenzi. Rectificarea de buget era necesară și sperăm că totuși acest guvern se va îndrepta și către județul Gorj, deoarece nu sunt probleme numai la Scoarța. Toți primarii se plâng de această problemă, având în vedere că este sfârșit de an și avem facturi neplătite. Deocamdată, la salarii nu avem restanțe, dar sunt alte plăți de efectuat. Dacă nu ne sprijină această rectificare de buget, nu știu cum vom finaliza acest an. Avem iluminatul public la program, e jenant, dar am fost nevoit să fac acest lucru pentru a le putea asigura iluminatul cetățenilor de sărbători”, a declarat Ion Stamatoiu.

CADOURILE de Crăciun, ÎN PERICOL la Săulești

Primarul comunei Săulești spune că, de când conduce localitatea, nu s-a întâmplat niciodată ca guvernanții să nu facă rectificări bugetare. Constantin Drăghici se plânge că salariile dascălilor din localitate nu sunt acoperite 100% pentru ultima parte a anului. Edilul nu știe nici de unde va lua bani pentru a le face cadouri, ca-n fiecare an, copiilor nevoiași din comună.”Este singurul an în care, până acum, nu a fost nicio rectificare. În alți ani au fost poate chiar trei rectificări în timpul anului. Nu poți să fundamentezi un buget la începutul unui an, gândindu-te la ce se va întâmpla pe parcursul unui an bugetar. Nu ai cum, indiferent ce experiență ai avea sau în condițiile în care tu nu dispui de un venit destul de consistent ca să poți să-ți permiți să duci anumite sume pe la diferite capitole. Enorm de mult ne-a încurcat acest lucru. Vă dau un exemplu, pentru persoanele cu handicap sunt întârzieri de două luni. Nici la școală, profesorii nu au 100% salariile acoperite pentru luna decembrie. Nu vorbim despre alte cheltuieli. Nu ai cum la serbarea de sfârșit de an pentru copii la școală să nu poți să nu aloci o sumă de bani, pentru că sunt copii care au probleme și nu-și permit și vrem să le facem o mică bucurie. Sperăm în ceasul al doisprezecelea că actualul guvern va face o rectificare măcar luna aceasta”, a declarat Drăghici.

loading...
Loading...

Citește și

Planuri MARI în Energie!

Hidroelectrica analizează posibilitatea de a achiziţiona parcuri eoliene şi fotovoltaice în ţară, precum şi alte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *