joi , 23 noiembrie 2017 - 20:37

Probleme mari pentru DEDEMAN! Vezi ce se ÎNTÂMPLĂ cu cel din Târgu Jiu!

dedeman-tg-jiu

Consiliul Concurenței a sancționat cu amenzi în sumă totală de 28,12 milioane de lei (6,32 milioane de euro) un număr de 41 de companii active pe piața distributiei de uși și pe piața distribuției centralelor termice și boilerelor pentru încheierea unei înțelegeri anticoncurențiale, a anunțat, sâmbătă, instituția la un seminar organizat la Sinaia.
Sancțiunile au fost aplicate în cadrul investigațiilor având ca obiect înțelegerile prin care au fost fixate prețurile pentru produsele Porta KMI România (uși) și Ariston Thermo Romania (centrale termice). Consiliul Concurenței a constatat că între fiecare dintre cele două companii și distribuitorii ei s-au încheiat contracte prin care stabileau prețurile de revânzare sau cotele de adaos commercial, scrie profit.ro. În acest fel, spune instituția, a fost restrânsă capacitatea distribuitorilor de a-și stabili singuri prețul de revânzare și s-a eliminat concurența prin preț dintre aceștia.

Cele mai mari amenzi au fost aplicate retailerilor Dedeman

Cele mai mari amenzi au fost aplicate retailerilor Dedeman – 9,15 milioane de lei și Arabesque – 3,55 milioane de lei, urmați de Porta KMI Romania – 481.004 lei, Casa Noastra – 444.751 lei și Proges SRL – 471.593 lei. În urma celei de a doua investigații, Ariston Thermo Romania și 15 distribuitori ai acesteia care activează pe piața distributiei centralelor termice si boilerelor au fost sancționați cu suma totală de 13,06 milioane de lei (aproximativ 2,9 milioane de euro) pentru fixarea preturilor de revânzare. Din cele 16 companii sancționate, 15 au recunoscut participarea la înțelegerea anticoncurențială și au beneficiat de o reducere a amenzii de 20%.


loading...
Loading...

Citește și

EXPOZIȚIE la Tel Aviv a fotografului Teodor Dădălău!

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj organizează la Tel Aviv, sâmbătă 25 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.