Procesul care ar putea schimba legea! Vezi despre ce este vorba

Un cuplu format dintr-un bărbat român și un bărbat american a cerut Curții Constituționale recunoașterea căsătoriei, oficiată în Belgia. Demersul este fără precedent în țara noastră și se judecă în aceeași zi cu o cerere contrară, de modificare a articolului 48 din Constituţie prin care termenul „soţi“ să fie înlocuit cu formula „bărbat şi femeie“. „Adevărul“ prezintă, în exclusivitate, povestea lui Relu Adrian Coman și a lui Robert Clabourn Hamilton, care vor ca mariajul lor să devină legal și în România.

România se află în fața unei premiere juridice. Românul Relu Adrian Coman (44 ani) a cerut Curții Constituționale (CCR) recunoașterea căsătoriei sale cu americanul Robert Clabourn Hamilton (44 ani). Concret, instanța se va pronunța miercuri asupra constituționalității articolului 277 alineatele (2) și (4) din Codul civil, care prevede: „(2) Căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România“; „(4) Dispoziţiile legale privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European rămân aplicabile“.

Audierile vor avea loc miercuri, 20 iulie, în aceeaşi zi în care CCR dă verdictul despre inițiativa Coaliției pentru Familie, ce solicită înlocuirea termenului „soţi“ cu formula „bărbat şi femeie“ în articolul 48 din Constituţie, astfel încât căsătoriile între persoane de același sex să nu poată avea loc niciodată în România.

Sursa: http://www.click.ro/news/national/procesul-care-ar-putea-schimba-legea-un-roman-si-un-american-cer-sa-le-fie-recunoscuta

loading...
Loading...

Citește și

Galerie foto: Acţiuni ale IPJ de promovare a Gorjului turistic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *