Procesul fostului primar Troacă, la final. Vrea să mai achite din prejudiciul de 2,6 milioane de lei

troaca1

Procesul în care fostul primar al comunei Padeș, Mihăiță Troacă, este judecat pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală se apropie de final. Judecătorii Tribunalului Gorj au mai acordat un termen, la cererea lui Troacă, pentru ca acesta să mai achite din prejudiciu, iar la finele lunii viitoare este așteptată o primă soluție în acest caz.

Dosarul în care Mihăiță Troacă este judecat pentru o evaziune de 2,6 milioane de lei se află pe rolul instanței de judecată de la începutul lunii octombrie 2014. După 53 de termene, în cei doi ani de judecată, în care a fost efectuată o expertiză și lămurite o serie de puncte divergente, cercetarea judecătorească e aproape de final. La termenul de ieri apărătorul fostului primar de la Padeș a mai solicitat un termen pentru ca acesta să mai achite o parte din prejudiciul stabilit în cauză. De menționat că, încă din faza cercetării penale, Troacă a achitat 100.000 de lei, din cele 2,6 milioane de lei prejudiciu estimat de procurori.
În actul de inculpare, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au stabilit că Mihăiță Troacă a fost administratorul firmei Panmior SRL, din februarie 2009, până în martie 2012, când societatea a ajuns la o femeie din Republica Moldova, Galina Şerbu. După ce n-a mai avut, oficial, nici o calitate în firmă, fostul primar a continuat să elibereze un număr de 42 de facturi fiscale în numele acesteia şi n-a renunţat să fie titularul conturilor bancare din care a ridicat peste 700.000 de lei, ceea ce a lăsat de înţeles clar organelor de cercetare că a înstrăinat firma doar pentru a-şi pierde urma şi avea motive să facă acest lucru, dat fiind faptul că, timp de trei ani, n-a înregistrat nicio factură fiscală în contabilitatea Panmior SRL creând un prejudiciu statului de peste 2,6 milioane de lei, în condițiile în care societatea a avut, în acea perioadă, venituri de peste 6 milioane de lei.

loading…


loading...
Loading...

Citește și

MESAJ ŞOCANT pe strada Bradului, din Târgu Jiu, pus pe cireşul din curtea unei case!

Un târgujian care locuiește pe strada Bradului a reușit să surprindă trecătorii. Acesta a pus …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.