Procurorii ridică, în regim de urgență, probe de la locul unde s-a prăbușit elicopterul SMURD

O echipă de anchetă, formată din procurori militari și specialiști, cercetează în regim de urgență locul unde s-a prăbușit elicopterul SMURD în Republica Moldova, fiind recoltate mai multe probe și identificați martori, a anunțat în această dimineață Parchetul General. Potrivit comunicatului trimis către Agerpres, între Parchetul General și Procuratura Generală a Republicii Moldova a fost încheiat, în conformitate cu Convenția europeană de asistență judiciară în materie penală și cu prevederile Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, un acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă, având ca obiectiv facilitarea și desfășurarea cu operativitate a investigațiilor în cazul elicopterului SMURD prăbușit joi.
Totodată, Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis autorităților judiciare din Republica Moldova o cerere de asistență judiciară internațională în materie penală cu caracter urgent, pentru a se evita pericolul pierderii de probe și mijloace de probă. În cauză, cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Un elicopter SMURD s-a prăbușit joi, în raionul Cantemir din Republica Moldova, iar cele patru persoane aflate la bord au decedat — pilotul, copilotul, un medic și un asistent.

loading...
Loading...

Citește și

Nou născut din Târgu Jiu preluat de elicopterul SMURD

În aceste momente un elicopter SMURD a aterizat de urgență la Târgu Jiu pentru a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.