Profesorii de la UCB donează o parte din salariu. La cine merg banii

luminita-popescu-rector

Și în anul universitar 2016-2017, profesorii din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” vor acorda burse de excelenţă pentru studenţii cu rezultate bune la învăţătură. Bursele vor fi acordate din salariile cadrelor didactice.
Șapte studenți vor primi burse de excelență acordate de cadre didactice din Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu. Bursele au valori cuprinse între 300 şi 600 de lei şi au fost acordate şi în anul universitar 2015-2016. Burse de excelenţă vor fi acordate de profesorii: Adrian Gorun, Luminița Popescu, George Niculescu, Lucian Medar, Amelia Boncea, Cecilia Răbonţu şi Vasile Purec. „În anul anterior au beneficiat de aceste burse de excelență șapte studenți. Pe lângă faptul că universitatea contribuie din venituri proprii cu un procent de 15% la fondul de burse, și anul acesta profesori din universitate vor acorda din salariu dumnealor, burse de excelenţă unor studenţi. Bursele au avut valori cuprinse între 300 şi 600 de lei şi sunt pentru studenţii care au rezultate bune, deci avem criterii de performanţă şi criterii sociale”, a declarat Luminiţa Popescu, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi”.

Fiecare dă cât vrea

Rectorul Luminiţa Popescu a acordat lunar câte 400 de lei unui student care a participat de mai multe ori la Olimpiada internaţională de matematică, dar care provenea dintr-o familie cu cinci copii. „Am acordat o bursă de 400 de lei unui student de la Facultatea Inginerie. Criteriile pentru care eu am acordat această bursă a fost performanţa pe care studentul respectiv a avut-o, avea cea mai mare medie, 9.10, un student cu frecvenţă 100%, care a participat la Olimpiada Internaţională de Matematică de două ori”, a spus rectorul Luminiţa Popescu.loading...
Loading...

Citește și

Summitul de Integritate pentru Prosperitate organizat la Târgu Jiu!

Transparency International Romania în parteneriat cu Griffiths School of Management, Rotary Club Targu Jiu si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *