Prognoza meteo. Cum va fi vremea săptămâna aceasta

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru săptămâna aceasta. Potrivit acesteia, vremea va fi intsabilă în majoritatea regiunilor, urmând să se amelioreze sub acest aspect începând de joi.

În majoritatea zonelor ţării, vremea va deveni călduroasă, cerul va fi variabil la senin, iar vântul slab. Excepţie vor face Dobrogea, Muntenia, zona Carpaţilor de Curbură şi estul Meridionalilor unde instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Ploi de scurtă durată vor fi posibile şi în sudul Moldovei şi în estul Olteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 33 de grade, uşor mai mici pe litoral; minimele termice vor fi cuprinse în general între 11 şi 21 de grade.

PROGNOZA METEO pentru MARȚI
Vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor. În cursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice local în zonele de munte și pe arii restrânse în regiunile sudice, estice și centrale. Vor fi condiții de grindină, iar cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Noaptea vor fi unele înnorări în nordul și nord-estul țării, unde va ploua pe arii restrânse. Vântul se va intensifica în a doua parte a intervalului în estul teritoriului, iar în rest va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată doar în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, iar cele minime între 12…13 grade în zonele depresionare și 22…23 de grade pe litoral.

PROGNOZA METEO pentru MIERCURI
Valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă în majoritatea regiunilor, exceptând sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei unde vremea se va menține călduroasă. În sud-vestul și în centrul țării, precum și la munte, cerul va avea înnorări temporar accentuate și pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va avea intensificări în cursul zilei în regiunile estice, iar în rest va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată doar în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 33 de grade, iar cele minime între 7…8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 19…20 de grade pe litoral.

Sursa: Libertatea.ro

loading...
Loading...

Citește și

UPDATE: Ghidul expediției de rafting pe Jiu, RESUSCITAT!

Un grup de persoane (18 din primele date) ar fi organizat rafting pe Defileul Jiului, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *