Putem avea EOLIANA în curte! Află cât costă

Lanţul de magazine de instalaţii Romstal a început să comercializeze şase tipuri de turbine eoliene (cu ax orizontal şi ax vertical) de mici dimensiuni care pot asigura independenţa energetică a unei locuinţe. În funcţie de câţi waţi produce, o astfel de instalaţie are preţul cuprins între 1.400 şi 4.800 de lei.

În timp ce unii dezvoltatori de parcuri mari de turbine eoliene au început să demonteze din morile uriaşe de pe câmpuri întinse bântuite de vânturile Dobrogei, consumatorii casnici încep să se gândească tot mai mult la energia alternativă. Costurile mari ale facturilor pentru cei racordaţi la marii distribuitori de utilităţi sau amplasamentul izolat al locuinţei sau al casei de vacanţă au făcut din turbina eoliană investiţia perfectă.

Producerea de energie electrică în propria curte sau casă a devenit accesibilă pentru tot mai multe buzunare. O turbină eoliană poate fi amplasată și în curtea casei. Un stâlp pentru o astfel de eoliană măsoară doar 6 metri înalțime și susține o turbină eoliană ce produce până la 2000W.
Oportunitatea a fost sesizată de Romstal, unul dintre cei mai mari distribuitori de instalaţii de uz casnic din România. „Încă din luna mai am decis să importăm şi să comercializăm turbine eoliene pentru uz casnic, eoliene de mică putere care pot asigura independenţa energetică a unei locuinţe”, spune Roxana Ionescu, coordonator proiecte marketing Romstal Imex.

Mai multe, aici: http://www.economica.net/solutie-de-independenta-energetica-personala–turbina-eoliana-din-curte–pretul-pleaca-de-la-1-400-de-lei_124649.html#ixzz4JGaNMn1O

loading...
Loading...

Citește și

I s-a făcut rău în bazin! La câteva minute, a murit! Bărbatul a fost scos inconştient din apă!

Un bărbat în vârstă de 63 de ani,din județul Alba, a murit după ce i …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *