Putem intra în FALIMENT! Legea care permite asta, votată azi

Legea prin care termenul de aplicare a insolvenţei persoanelor fizice va fi 30 septembrie 2016, şi nu 1 ianuarie 2017, va intra astăzi la votul final, în plenul Camerei Deputaţilor. În luna decembrie a anului trecut, Guvernul decisese să amâne aplicarea legii cu un an.

„Legea este pe ordinea de zi a plenului Camerei. Noi vrem să intre în vigoare la 30 septembrie, depinde de cât de repede va considera Preşedintele României că trebuie să o promulge, în 20 de zile sau mai devreme”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Ciprian Nica, deputat PSD, vicepreşedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, ultima comisie care a dezbătut proiectul de lege.

La jumătatea anului trecut, Parlamentul a adoptat un proiect de lege referitor la insolvenţa persoanelor fizice, prima lege de acest fel din România care reglementa situaţia celor care au ajuns în situaţia de a nu-şi mai putea plăti datoriile. Legea, publicată în Monitorul Oficial, urma să intre în vigoare la finalul lui 2015, dar, în decembrie anul trecut, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă (61/2015) prin care termenul de aplicare se amâna cu un an, până la finalul lui decembrie 2016, pe motiv că normele de aplicare nu erau gata.

„S-a ajuns în această situaţie deoarece niciunul dintre paşii de implementare prevăzuţi în lege nu a fost atins, deşi în lege au fost prevăzute termene concrete. Astfel că Guvernul a fost nevoit, deşi nu a dorit, să amâne aplicarea acestei legi până în decembrie 2016. Totodată, avem stabilit un plan de acţiune ca aceşti paşi să fie implementaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Cioloş de la acea vreme, Dan Suciu.
Ulterior însă, parlamentarii au decis să respingă ordonanţa propunând un proiect de lege în acest sens, iar legea insolvenţei persoanelor fizice să intre în vigoare mai devreme. Proiectul a trecut de Senat, şi urmează ca azi să intre, la vot final, în plenul Camerei Deputaţilor, care este decizională.

„Nici până acum nu au fost în stare să facă normele, deşi erau scrise” a spus Nica.
sursa: http://www.economica.net/romanii-ar-putea-intra-in-faliment-mai-devreme-legea-insolventei-persoanelor-fizice-va-fi-votata-azi-de-deputati_125600.html#ixzz4KlmzKPtx

loading...
Loading...

Citește și

Nou născut din Târgu Jiu preluat de elicopterul SMURD

În aceste momente un elicopter SMURD a aterizat de urgență la Târgu Jiu pentru a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.