Raed Arafat: Pregătiți-vă cu rezerve de apă și mâncare!

Zeci de mii de români ar avea de suferit în cazul producerii unui cutremur major în ţara noastră. Trei sferturi din populaţie este expusă riscului seismic, conform hărţii cutremurelor realizată chiar de specialiştii de la Insititutul Naţional de Fizică al Pământului.

Secretarul de stat Raed Arafat declară că salvatorii ISU sunt mai bine pregătiţi şi mai bine dotaţi pentru a interveni în caz de calamitate, însă şi populaţia trebuie instruită.

75 la sută din populaţia României este expusă riscului seismic. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, dă asigurări că deşi mai sunt câteva lucruri de pus la punct în acest sistem, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă este pregătit să intervină.

Gradul de dotare a crescut, iar salvatorii sunt mai bine instruiţi decât în alţi ani.

Cel mai important lucru, care ar duce la salvarea vieţilor omeneşti este ca populaţia să fie informată şi pregătită pentru un asemenea dezastru, spune Raed Arafat.

Pentru ca oamenii să ştie cum să reacţioneze în astfel de cazuri, autorităţile au realizat campania de informare „Nu tremur la cutremur” prin care oamenii pot vedea clar ce reguli trebuie să respecte.

Sursa: Antena3.ro

loading...
Loading...

Citește și

ISU Gorj scoate la concurs posturi de ofițer și subofițer! Încadrare directă din sursă externă! Vezi când se fac ÎNSCRIERILE!

COMUNICAT DE PRESĂ Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Lt.col. Dumitru Petrescu” al Judeţului Gorj organizează …

Un comentariu

  1. Romania nu-i plasata in Fasia Gaza,ci in buricul Europei,altfel ar trebui sa fie sfatuit cetateanul roman,care asteapta de vreo 20 de ani un cutremur” iminent”,uitand butelia de la aragaz deschisa.Sau, urmeaza vreo invazie si noi nu stim ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *