„Trebuie acţionat rapid”
„Pas istoric”
După ratificare, președintele Jean-Claude Juncker a declarat:„Astăzi, Uniunea Europeană face ca lupta împotriva schimbărilor climatice să treacă de la plan la acțiune. Acordul de la Paris este un pas istoric care nu ar fi fost posibil fără implicarea Uniunii Europene. Astăzi am arătat că suntem în continuare deschizători de drumuri și că împreună putem obține rezultate concrete.” Vicepreședintele pentru uniunea energiei, Maroš Šefčovič, a spus: „Parlamentul European a ascultat vocea cetățenilor. Uniunea Europeană acționează deja conform angajamentelor formulate în Acordul de la Paris, însă ratificarea rapidă de astăzi declanșează aplicarea Acordului și în restul lumii.”
„Sarcină colectivă clară”
Miguel Arias Cañete, comisarul pentru politici climatice și energie, a declarat: „Semnatarii Acordului au o sarcină colectivă clară: să transforme promisiunile în fapte. În acest domeniu, Europa este în prima linie. Avem deja politicile și instrumentele necesare pentru a ne atinge obiectivele, pentru a facilita tranziția globală către o energie curată și pentru a ne moderniza economia. Lumea s¬a pus în mișcare, iar Europa stabilește direcția. Suntem mândri să conducem lupta împotriva schimbărilor climatice.”
Intră în vigoare
Până acum, 62 de părți (generând aproape 52 % din emisiile globale) au ratificat Acordul de la Paris. Acesta poate intra în vigoare după 30 de zile de la momentul ratificării de către cel puțin 55 de părți generând cel puțin 55 % din emisiile globale. Odată cu ratificarea și depunerea instrumentului de ratificare de către UE, pragul de 55 % din emisiile globale va fi depășit, ceea ce va declanșa intrarea în vigoare a Acordului de la Paris. Potrivit comunicatului Comisiei Europene, etapele următoare sunt: Parlamentul European a aprobat ratificarea, Consiliul poate adopta în mod oficial decizia de ratificare. În paralel, statele membre ale UE vor ratifica individual Acordul de la Paris, în conformitate cu procesele parlamentare naționale.
A.C.
Romania va respecta acordul de la Paris. In primul an va taia 10 000 de vaci,in anul urmator 100000.dupa aia 1000000,pana in anul 2030 le omoram pe toate pt. ca produc gaze cu efect de sera ,metanul, mult mai periculos decat dioxidul de carbon,iar noi vom paste pe haldele de steril,cu acordul organului de represiune si de partid.Facem acest lucru,pt.a salva nomenclatura de partid si securitate din CEO,neamurile astora si stapanii lor rezidenti la London.Daca este cazul omoram si gainile,numai CEO sa functioneze pt.bunastarea celor pomeniti.Cam asta e logica unui exmanager CEO.