RĂZBOI politic la Drăguțești. VÂRSTNICII, în mijlocul SCANDALULUI

primaria-dragutesti_2

Primarul interimar al comunei de lângă Târgu-Jiu se plânge că aleșii PSD și PNL n-au fost de acord cu organizarea Zilei Vârstnicilor.
Consilierul local social-democrat, Gheorghe Butan, explică de ce aleșii PSD s-au abținut la vot la proiectul de hotărâre al primarului Ion Popescu. Liderul PSD Drăguțești susține că edilul nu a explicat de unde ia suma de 30.000 de lei, având în vedere că acești bani nu au fost prinși în bugetul local pentru organizarea Zilei Vârstnicilor.“Problema nu e că n-am votat, ne-am abținut până a ne justifica să vedem de unde avem acești bani pe care trebuie să-i cheltuim cu Ziua Vârstnicilor. Noi, consilierii care suntem mai vechi, am mai avut probleme și în trecut, cu privire la organizarea acestui eveniment, tot felul de probleme , declarații la DNA, investigarea fraudelor și vrem ca, de acum înainte, să fim foarte atenți. Cetățenii au și ei drepturile lor, dar toți consilierii au cerut de fiecare dată să vadă de unde am identificat acești bani care nu au fost prinși în buget. Este vorba de 30.000 lei. Au fost probleme, pentru că în proiectul de hotărâre primarul stabilise ca Ziua Vârstnicilor să aibă loc la un local din Târgu-Jiu, oamenii sunt foarte bătrâni. Sunt probleme, trebuie să asigurăm siguranța cetățeanului, sunt oameni peste 60, 70, 80 de ani. Sunt probleme si de transport și pentru acest lucru ne-am abținut. Nu a fost nimeni împotrivă, doar abțineri”, a precizat Gheorghe Butan.

Butan: Alianța PSD-ALDE-FUNCȚIONEAZĂ

Deși nu a susținut proiectul de hotărâre al primarului interimar, Gheorghe Butan susține că alianța PSD-ALDE merge bine la Drăguțești. “Funcționează alianța ALDE-PSD la Drăguțești, au fost pe ordinea de zi și alte proiecte și au trecut, sunt pentru comunitate, dar unde sunt probleme, solicităm precizări, să vedem de unde găsim acei bani. Sunt alte lucrări poate mai prioritare decât această chestie. Colaborăm destul de bine, au fost și alte proiecte care au trecut, vreo 5-6. Domnul președinte Florin Cârciumaru și domnul președinte executiv Ion Călinoiu, probabil nu au fost informați perfect. Nu s-a întâmplat nimic deosebit, totul este bine. Nu de frica DNA-ului nu am făcut asta, dar pentru anii trecuți, tot pentru Ziua Vârstnicilor, suntem anchetați și avem procese pe rol, așa că trebuie să fim foarte atenți”, a mai declarat președintele PSD Drăguțești.
Popescu: Să-i fie RUȘINE lui Butan

Primarul interimar al Drăguțeștiului îi transmite fostului său adversar din campania electorală, Gheorghe Butan, să-i fie rușine pentru că a găsit tot felul de scuze pentru a nu vota PENTRU organizarea Zilei Vârstnicilor. Ion Popescu a rămas surprins că social-democrații nu l-au susținut în Consiliul Local.“Nu mă așteptam. Am discutat cu ei, au spus că sunt de acord, în primă fază. M-au pus să număr toți vârstnicii din comună, pentru că nu au fost de acord, pentru că nu știau numărul vârstnicilor, în cazul în care dânșii erau consilieri de ani de zile și știau despre cine este vorba. Am numărat vârstnicii din comună, care sunt peste 65 de ani, au fost de acord, mi-au spus să și discutăm să vedem unde putem face respectivele zile. Eu eram de acord să le facem oriunde în comuna noastră, în afară, oriunde, nu am venit cu o propunere neapărat să facem într-un punct unde am ales eu. Să găsim scuze este simplu. Domnului Butan ar trebui să-i fie rușine că spune acest lucru. Nu eu aleg locațiile, Consiliul Local alege locația. Eu nu sunt un dictator la primărie, eu sunt un om care vrea să lucreze cu oamenii. Să le fie rușine că nu au votat pentru vârstnicii din comuna noastră”, a reacționat Ion Popescu.

Popescu își ÎNCEARCĂ încă o dată NOROCUL

Ion Popescu nu renunță la ideea organizării Zilei Vârstnicilor. În viitoarea ședință de consiliul local va veni cu un nou proiect de hotărâre în fața consilierilor locali. Edilul susține că există banii necesari pentru evenimentul dedicat bătrânilor din comună.“S-a făcut o rectificare bugetară. Eu nu vin să-mi bat joc de bugetul primăriei. Erau bani alocați, am avut o adresă de la Prefectură, trebuia să ia seama de asemenea lucruri. Domnul Butan, acum câteva luni de zile, a făcut parte din această instituție și știa despre ce vorbim. Acum, găsim scuze. Scuzele să le ceară în fața locuitorilor din comuna Drăguțești și a vârstnicilor. Mi-au reproșat că fac campanie. Nu vorbim de politică atunci când vorbim de oamenii bătrâni din comuna Drăguțești. Chiar funcționează alianța și suntem chiar prieteni… Ne putem lăuda și putem să mințim. Dacă spui că funcționează ceva și nu funcționează, înseamnă că mințim. Eu nu sunt omul care să mintă. Este foarte clar ce s-a întâmplat, se vede în oglindă. Nu cred că politica s-a răzbunat pe cetățenii din comună, ci este vorba de câțiva oameni. Vreau să vă spun că cineva de la PSD a votat pentru Ziua Vârstnicilor. Mai punem o dată pe ordinea de zi, mai încercăm o dată să discutăm, poate au fost ceva neînțelegeri”, a conchis edilul interimar.
loading...
Loading...

Citește și

INVESTITOR MARE, așteptat la Târgu-Jiu. Romanescu: Vrea să creeze SUTE de LOCURI DE MUNCĂ!

Marcel Romanescu anunță că, vineri și sâmbătă, un reprezentant al unei mari companii este așteptat …

2 comentarii

  1. Toti consilierilor PSD si PNL sa le fie rusine, ca au privat cei peste 500 pensionari din localitate , de un prilej de a se intalni si ei macar odata pe an. Totul este politic, consilierii votand anticomunitate, doar pentru interesele proprii de a-si aduce favoritul in fruntea comunei si de a pune oameni cheie in diferite posturi promise deja. Initiativa domnului primar este foarte buna, petrecerea facand-o consiliul local de 7 ani insa acum in prag de alegeri ( in maxim 6 luni vor avea loc), consilierii vor sa blocheze activitatea primarului Popescu. Dar cetatenii vad, si vor taxa aceasta abordare la votul anticipat din primavara. In final Popescu a ajuns vice si primar prin votul consiliului local insa conditia nu a fost sa le faca jocul intereselor proprii ale consilierilor locali, ci sa munceasca toti pentru comunitate. Pentru Popescu tot respectull 90% va lua. Pentru ceilati , cei vechi , impaiati-va

  2. butane…… nespalatule …..tot cu laturile de la dgaspc ramai jegule

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *